Průhledný tah boje o koryta vidí celá Evropa a stále více lidí chápe, že dezinformační tlak není veden obyčejnými lidmi, ale naopak mainstreanem vedeným z Ústředního výboru svazu evropských republik - z Bruselu. A zatímco Orban a Salvini brání obyčejné lidi, ti lepší lidé si brání majetky u offshoreových firem zřízených společností Mossack Fonseca například na Seychelách, Britských Panenských ostrovech, v Bahamách, Panamě nebo na ostrově Samoa.

 

 

Giuseppe Conte, předseda odcházejícího výboru, s výhradou přijal úkol, který mu dal prezident republiky Mattarella, aby vytvořil novou vládu a zahájil konzultace. Bývalý ministr vnitra Matteo Salvini však prohlásil, že se ho nehodlá účastnit, a oznámil prostřednictvím sociální sítě den národní demonstrace. Zvolené datum je sobota 19. října.

Salvini přerušuje konzultace a oznamuje velkou národní demonstraci
Matteo Salvini dnes oznámil, že v pátek 30. srpna, nebude vést delegaci severní ligy do Montecitoria. Zasedání, které bylo naplánováno na 10:30, se zúčastníli pouze Riccardo Molinari a Massimiliano Romeo, respektive vedoucí senátu a senátu. Tajemník ligy poté naživo na Facebooku oznámil v sobotu 19. října pouliční demonstraci.
 
A žádá trpělivost, pokud - jak si některé noviny vzpomínají - teprve před třemi dny prohlásil, že se nechce odvolávat na náměstí.
 

"Před velkou demonstrací v sobotu 19. října v Římě se všichni znovu sejdeme v neděli 15. září v Pontida (Bergamo). Budeme silní a nezávislí na všech, kromě italských lidí," vzkázal Matteo Salviny včera.

Doplnění: a Johnson připravuje 31. října tvrdý brexit...