Spojené státy už mají nejvíce potvrzených případů nakažení koronavirem na světě. Podle Univerzity Johne Hopkinse, která vývoj monitoruje, číslo vyšší než 120000 a mrtvých přes 2000. Je to víc než Čína (81 782) a Itálie 95000.

 

Kdo na to má, ptal by se Paroubek?

Máme nejvíce základen na světě.

Zabili jsme nejvíce lidí po roce 1989.

Máme nejvíce zbraní na světě.

Máme nejdražší školsví na světě.

Máme nejlépe placené advokáty a lékaře na světě.

Kdo na to má?

Jsme prostě first, může zvolat Trump. A nyní máme i nejvice případů koronaviru.

Jsme prostě jedničky, my Američané...

 
Americký prezident Donald Trump hodnotí zřízení karantény pro tři americké státy, považované za vypuknutí pandemie Covid-19. Je to New York, New Jersey a Connecticut. Novinářům řekl mimo Bílý dům a dodal, že nemá v úmyslu uzavřít metro v New Yorku. „Bylo by to na krátkou dobu,“ řekl v částech tří států prezident a řekl: „O tom si promluvím s guvernérem,“ Andrew Cuomo.
Mezitím guvernér státu New York Andrew Cuomo odkládá prezidentský primární plán naplánovaný na 28. dubna. Hlasování se posunulo do 23. června: „Není bezpečné spojit tolik lidí dohromady“, vysvětluje Cuomo rozhodnutí.
 
Vrchol infekcí koronaviry v New Yorku dorazí za 14-21 dnů, říká guvernér, podle kterého bude v té době v nemocnicích ve městě potřeba 140 000 lůžek. Cuomo na dnešní obvyklé tiskové konferenci o situaci koronavirů zdůraznil, že nalezení respirátorů zůstává nejvyšší prioritou. (Divné, přece mají všeho dost proti nám, žebrotě...) Počet případů v New Yorku vzrostl na 52 318, počet obětí na 728, řekl Cuomo. New York horší než Wuhan Pokud bude tempo růstu případů koronavirů v metropolitní obě nebo v lombardské oblasti Itálie. Je to alarm, který spouští New York Times na základě trendů šíření nákazy. "Samozřejmě neexistuje žádná záruka, že současné trendy budou pokračovat. To, co se dosud stalo, nelze použít k předpovědi toho, co se stane v budoucnosti. Je možné, že sociální distancování může brzy zpomalit nebo zastavit růst případů," uvedly noviny New York.
 
"Ale co lze říci - pokračuje - je to, že metropolitní oblast v New Yorku měla menší úspěch při zploštění křivky v tomto bodě epidemie než ve Wuhanu nebo v lombardské oblasti ve stejném bodě jako jejich." zdá se, že některé další americké metropolitní oblasti sledují podobnou cestu. “ „V počátečních stádiích ohniska nezáleží na velikosti populace: infikovaná osoba pravděpodobně nakazí některé lidi, bez ohledu na to, zda žijí v metropolitní oblasti 100 000 obyvatel nebo v jednom z 10 milionů. epidemie, počet případů na obyvatele může poskytnout dobré měřítko prevalence koronaviru v komunitě. “ „Měření na obyvatele - čte americké noviny - také dávají představu o tom, jak napjatý se zdravotní systém v komunitě stal, protože větší místa mají obvykle více zdravotních zdrojů“. NYT tabulky obsahují čísla od Lombardie a Wuhan, aby poskytovaly referenční bod pro metropolitní oblasti ve Spojených státech. Srovnání jsou ilustrativní, ale ne přesná. Připomínáme, že ohniska obou  center pokračují déle, což znamená, že jejich čísla případů jsou rozložena na více času.
 
Ve většině Spojených států přicházely případy teprve od minulého měsíce. Aby bylo možné posoudit možnou budoucnost epidemie, zkoumá se nejen počet případů, ale také rychlost, s jakou se zvyšují. Současná míra růstu v New Yorku je jen něco málo přes 30%, což naznačuje, že její křivka zůstává poněkud strmá a že se choroba v celém regionu rychle šíří. Na jiných místech, jako je Baton Rouge, Los Angeles, je tempo růstu vysoké, ale počet případů je stále nízký. To znamená, že komunita může mít ještě čas vyrovnat svou křivku před rozšířením epidemie. Společnosti s mnoha případy a vysokou mírou růstu jsou však na dobré cestě k vážnému problému. Vysoká míra růstu kromě velkého počtu případů znamená, že ještě více lidí je na dobré cestě k nakažení. Dalších 453 obětí za posledních 24 hodin, celkem 1 891 A počet obětí z pandemie Covid-19 se stále zhoršuje. V posledních několika hodinách zemřelo v zemi 453 dalších lidí, čímž se celkový počet obětí zvýšil na 1 891. Pozitivních je 115 547. A po New Yorku je nyní strach ze zbytku států. V Los Angeles County, CNN píše, se případy více než ztrojnásobily za šest dní a zdravotní úřady se obávají rizika, že infekce se mohou zdvojnásobit každé 4 dny po dobu následujících dvou nebo tří týdnů.

 No, něco zde nehraje. Od dob Reagana platově vévodily platy pornohereček, gayů v Hollywoodu, právníků a lékařů celebrit, zatímco toho "zbytného" plebsu nestudovaného lze najít na každém nároží na miliony. Nyní ti samí pláčí že schudnou a stanou se z nich opět obyčejní lidé, že Hollywood neplatí, že celebrity přichází o miliardy a drzý Covid-19 útočí nejen na chudé, ale ta drzost, dokonce i na ně - bohaté.

Zajímavé, v roce 2020 si začíná mnoho milionů, možná miliard lidí uvědomovat, že zákon přírody stále existuje, je neúprosný a my musíme pokorně naslouchat. Přemnožení lidí bylo šílené, odmítli jsme přirozenou selekci a soutěžili jsme, kdo víc porodí, k tomu jsme vytvářeli zločinné programy Erasmus+ a smáli jsme se matce přírodě. Zachraňovali jsme i děti, které neměli žít, protože to lékařům vynášelo miliardy.  A příroda odmítla.

A Pentagon zalezl do kanálů a bunkrů.