Dne 12. dubna 1961 v 9 hodin 7 minut moskevského času (6 hodin a 7 minut světového času) odstartoval Jurij Gagarin v kosmické lodi Vostok 1 z kosmodromu Bajkonur. V době startu mu bylo 27 let.

„ Поехали! – Jedeme! “

 

Ten zaostalý stát s nevzdělanými lidmi, jak tvrdilo Radio Free Europe si dovolil tu drzost a poslal do vesmíru prvního kosmonauta na světě. Západ utrpěl šok, protože se stále ukazovaly pouze zemljanky, bída, hlad, tupci z východu v roztrhaných šatech a s lahví vodky, ale hlavně samohonky v ruce. A najednou dostaly USA a západ K.O.

 

  Po 8 minutách 36 sekundách letu dohořel motor 3. stupně, v 11. minutě se oddělil 3. stupeň rakety, ve 14. minutě Gagarin pocítil stav beztíže. Loď letěla automaticky, kosmonaut v průběhu letu udržoval spojení s řídícím střediskem, zapisoval svá pozorování a pocity (celou dobu letu se cítil výborně), když mu uplavala tužka, diktoval na záznam. V 57. minutě loď dosáhla maximální výšky 327 km. Gagarin trochu pojedl, napil se a začal se chystat na návrat. Po 108 minutách sestup proběhl relativně normálně, teplota ochranného štítu dosáhla 2000 °C a přetížení 10 G. Ve výšce 7 km se odstřelil poklop průlezu, pilot byl katapultován a přistál na padáku vedle kabiny.

Od roku 2000 se o Gagarinovi přestalo psát a západní propaganda v našem mainstreamu stále více ukazovala americké Apollo, kterté muselo sovětské úspěchy vymazat z naší paměti. Pro nás, co zažili stejně stupidní komunistické utajení je už tato zhovadilost neskutečná. Dokonce někteří, aby si zasloužili odměnu začali psát, že Gagarin nebyl první, že údajně i v USA někdo letěl, pak že někdo v SSSR zemřel a ubohost stíhala další ubohost.

 

Když jsme cinkali v roce 1989 klíčema, ani ve snu by nás nenapadlo, že zde bude vládnout ještě dementnější propaganda, než byla ta bolševická a utajení bude stejně zvrácené.