Komedie kolem Navalného neberou konce: tak nyní už se Navalnyj jít domů do Ruska nebojí a těší se na návrat, zatímco travička Novičok je zpět ve Velké Británii a má politický azyl.

 

Ruští vyšetřovatelé hledají ženu, jež doprovázela Alexeje Navalného na Sibiři, píše agentura RIA Novosti. Má se jmenovat Marina Pěvčichová Novičok a trvale žije ve Velké Británii. Odmítla prý 20. srpna podat ruské policii vysvětlení a o dva dny později se zdejchla do Německa, kde se její stopa ztrácí. Němci a Salisbury zoufale o ní mlčí.

Ono to už má letité komedie: v roce 2014 požádal v Británii o politický azyl další spolupracovník Navalného: zpronevěřil 10 miliónů na Navalného kampaň a když ho úřady začaly stíhat, tak z toho vznikl údajný politický proces. "Před jistou dobou jsem požádal britskou vládu o azyl kvůli politickému pronásledování ruskými úřady. Dalších komentářů na toto téma se zatím zdržím," poznamenal Ašurkov na Twitteru.

Západ od Ruska požaduje objasnění a zevrubné vyšetřování. Moskva tvrdí, že není co vyšetřovat, protože ruští lékaři v Navalného těle žádné toxické látky nenašli a pro spuštění vyšetřování chybějí důkazy. Dnes mluvčí Kremlu prohlásil, že Moskva nechápe, proč taky nedostala vzorky, které německá strana poskytla laboratořím ve Francii a Švédsku.

 

A nyní hrdina Navalnyj už opět ví, co bude dělat.

 Neplánuje zůstat v exilu v Německu. Chce zpátky domů, do Ruska, a chce pokračovat ve své misi,“ cituje list The New York Times pondělní slova německého vysoce postaveného bezpečnostního úředníka, který informace o Navalného plánech poskytl pod podmínkou anonymity. „Plně si uvědomuje svůj stav, plně si uvědomuje, co se stalo, a plně si uvědomuje, kde je.“ je to hrdina, další Meresjev...

Má v sobě Novičok, ale my vám jeho krev neukážeme, heč, posmívá se Merkelová Rusům, stačí, když Salisbury a Bellingcat na to daly kulaté razítko. A ještě jedna úžasná zpráva: novičok zabíjí pouze muže, nyní už všechny ženy na něj mají protilátky. Asi...

 

P.S. Ještě schází rekordman morče, co skáče na kliku, aby se otrávilo.

 

Související - demence

Ani ten jed už Rusko s Putinem nedokáže pořádně vyrobit: Skripalová se uzdravuje!

Je americký novičok nakažlivý? Skripalové vstali z mrtvých, zabitý ruský novinář na Ukrajině Babčenko obživl a americká armáda se blíží k Moskvě!

Umírá i Merkelová na Novičok? Strašné, všichni jsou v ohrožení, lékaře v Německu už nezachrání!

Neužívá antiputin Navalnyj ve skutečnosti Antabus v panice z rakoviny?

NOVIČOK klapka 23651: je vážně Putin zdegenerovaně dementní, nebo to chtějí z veřejnosti udělat britské tajné služby?

Kalousku, Fištejne, Svobodná Free Evropo, Langšádlová, pomóc, Savčenková umírá hlady ve vězení!

Dominiku Hašku, kdyby hloupost nadnášela aneb Savčenková, Ševčenková a Putin v zajetí TOP 09. Další úlet?