Je to další dezinformace, jak vyřvává prapodivný ministr Blatný, nebo pravda? Ověřte si.  Porazila vodka covid? Jak to zvládá Bělorusko, že se o něm sveřepě najednou mlčí mimo nějaké potrhlé Svjatlany Cichanouské, která tvrdí, že je premiérkou a pro noty si jezdí za hranice?

Tak jaká jsou fakta o koronaviru v Bělorusku?

 

Běloruský recept na koronavirus: vodka, traktor a sport! Fotbal i hokej pokračují vesele dál. Vysílací práva se prodala do deseti zemí

11. dubna 2020

Evropa šílí, stadiony se zavírají, Lukašenko se směje, plné ochozy diváků.

Světové zdravotnické organizaci (WHO) došla trpělivost s běloruskou fotbalovou ligou, která se jako jedna z mála na světě nezastavila ani v době pandemie koronaviru a hraje se před diváky. Šéf mise WHO v zemi Patrick O’Connor vyzval ke zpřísnění opatření proti shromažďování lidí, která by se týkala nejen sportovních, ale i kulturních akcí. Lukašenko se mu vysmál.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/koronavirus-v-belorusku-zemi-narusta-pocet-mrtvych-fotbalova-liga-bezi-dal-vlozila-se-do-toho-who.A200411_212550_ln-sport-fotbal_janl

 

A Lukašenko?

“Lidé pracují, jezdí na traktorech a nikdo nemluví o viru. Ve vesnicích vyléčí všechny traktor. Všechny uzdraví pole!” hlásá svědomitě.

Mezi další rady, které svým občanům Lukašenko dává je také léčba vodkou. Mají jí pít a také si s ní mýt ruce. V rozhovoru při nedávném exhibičním hokejovém turnaji, kde sám nastoupil, také vyzdvihl důležitost sportu. Konkrétně na zimním stadionu je pak vzhledem k teplotě prý nemožné, aby virus přežil. Navíc žádný nevidí.

Přišel podzim a nebýt zahraničních provokatérů a novinářů, v Bělorusku běží život vesele dál. A zoufalí nikdy neprolhaní novináři nemohou nic dalšího na Lukašenka najít. A tak co říkají statistiky, když všude je další skoro lockdown covid a ministr Blatný nám z obrazovky za pomoci cenzorů vyhrožuje?

 

Česká republika, Bělorusko, Švédsko a Izrael - trochu srovnání

Všechny státy mají kolem deseti milionů obyvatel. Tak jak to vypadá dnes?

 Náš vzor Švédsko 19.12.2020

Koronavirus řádí ve Švédsku, země vede žebříček nejpostiženějších států Evropy

 

Náš vzor po skutečném dvojitém Nelsonu, pardon dvojitém lockdownu: Izrael

1. 12. 2020 - lockdown zabral

8.12.2020 - lockdown nezabral, opět zákaz nočního vycházení, opět se prudce zvedá počet nakažených.

Běloruský prezident Lukašenko se směje: jezděte na traktoru, pracujte, chlastejte vodku, bavte se a žíjte. Svět je v šoku, v Madridu jsou bary a restaurace otevřené a doslova natřískané, zatímco počty nakaženým klesají a v Barceloně se nakazili covidem v ZOO lvi. "Měli příznaky nachlazení, viděli jsme, že kašlou, tak jsme jim udělali testy," popsal místní televizi odhalení nákazy u lvů ředitel zoo Juli Mauri.

V české televizi vyřvává ministr Blatný o dezinformacích a nafasoval ochranku. A občanům vyhrožuje jeden odborník za druhým, zatímco ti s jiným názorem už nikam nesmí. Je prosinec 2020!