Vytisknout

Čeští chlapi, ruku na srdce, který chlap by to s úsměvem a nadhledem takto zvládl? Mistrovství světa v krasobruslení odpovědí na nenávist a špínu: ruské krasobruslařky získaly všechny medaile na mistrovství světa. Vyhrála Anna Ščerbakovová před Jelizavetou Tuktamyševovou a Alexandrou Trusovovou.

 

Ruský tým přitom čelí represím a překážkám ze strany světových sportovních organizací.

Trusovová a Ščerbakovová jsou debutantkami světového poháru, který se v roce 2020 kvůli pandemii nekonal. Kvůli sankcím Světové antidopingové agentury (WADA) vystupuje ruský tým na turnaji jako tým Federace krasobruslení z Ruska (FSR).

V Lahti neprošlo testy šest reprezentantů Finska dopingovou kontrolou 

Therese Johaugová

Stejně tak Mika Myllylä a Harri Kirvesniemi. Všichni dostali trest v podobě dvouletého zákazu startů. Aféra stála místo i členy realizačního štábu finské reprezentace a několik lidí z vedení svazu. Prý to bylo "individuální" selhání, zatímco Rusko to dělá řízeně, tvrdí WADA díky tlaku USA a Finska

 A co Norsko? Co Švédsko? Co Švýcarsko?

Že mimo zasvěcených sportu to nikdo nevěděl? Samozřejmě, protože to nebyl politický proces.

Před  tím zpráva, že další Finka Therese Johaugová neprošla dopingovou kontrolou, otřásla prý samotnou Finkou. Prý použila náhodně mazání na rty. Ruská děvčata na špínu kašlou a sportují. A vítězí.

 

 A co křišťálové USA?

Pod vlajkou pruhů a hvězd: lilium
Pod vlajkou pruhů a hvězd: lilium

 

Tim Montgomery a Chryste Gainesová, Dwain Chambers či Kelli Whiteová, Carl Lewis, Ryan Braun, Ben Johnson,  Florence Griffith-Joynerová,  Lance Armstrong a další a další....

 

  Florence Griffith-Joynerová už nežije. Zemřela ve 38 letech. Prý to s dopingem nesouviselo. Skutečně? Svět pochybuje.

Ale Rusko má nerostné bohatství, proto je třeba rázně a tvrdě vydírat. Rusky na to odpověděly s totálním nadhledem.

Sportovně všechny porazily. Proti vojenské nenávisti mír a sport. Kdo z nás by to dokázal?