Bohnice v západní Evropě musí mít napilno. Nejdříve bájnou vakcínu Johnson & Johnson USA omezily, nyní ji zastavily a pak oznámily Německu, že místo této vakcíny posílají jinou: 500 po zuby ozbrojených vojáků.

 

Úřady evidují krevní sraženiny u další vakcíny. Do Česka zatím nedorazí

Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a Centrum pro kontrolu a prevenci onemocnění (CDC) doporučily pozastavit očkování proti covidu-19 přípravkem farmakologické společnosti Janssen holdingu Johnson & Johnson „z preventivních důvodů“.

Australská vláda se rozhodla nekupovat vakcínu Johnson & Johnson proti covidu-19, píší noviny Sydney Morning Herald s odvoláním na vládní prohlášení.

Místo toho

USA vyšle do Německa jako dodatečnou posilu 500 vojáků

Spojené státy vyšlou do Německa dodatečných 500 vojáků, kteří posílí stávající americký kontingent zhruba 35.000 mužů a žen ve zbrani. Při úterní návštěvě Berlína to oznámil americký ministr obrany Lloyd Austin. Zvýšení počtu vojáků označila Austinova německá kolegyně Annegret Krampová-Karrenbauerová za symbol přátelství.

To snad už ani nesnese další komentář.

 

Proč nemá Sputnik V problémy a proč západ zuří?

Na internetu běží další mainstreamové dezinformace, že Johnson & Johnson, AstraZeneca jsou stejné jako Sputnik V a proto není možné, aby neměl problémy, byť se zatím žádné nenašly. A už to leze ven: Rusové mazaně počkali se svojí technologií, protože by se mohla zneužít a nedávaly nikomu recept. Ta finta spočívá v tom, že sice je to založeno na stejném principu, ale geniálně druhé očkování je jako jediné na světě jiné!

Vakcína působí tak, že připraví tělo na obranu proti infekci koronavirem SARS-CoV-2. Tento virus má na svém vnějším povrchu bílkoviny, které se nazývají „spike proteiny“ a umožňují vstup viru do lidských buněk, kde následně způsobují onemocnění. Vakcína Gam-Covid-Vac se skládá z jiného viru (tzv. adenoviru), který byl upraven tak, aby obsahoval gen pro produkci „spike proteinu“ SARS-CoV-2. Je určena k podání ve dvou dávkách, přičemž první dávka obsahuje jiný typ adenoviru (adenovirus 26; Ad26) než druhá dávka (Adenovirus 5,; Ad5!