Zatímco Prouza, Votápek či Jůn vysílají signály tu o hroucení Británie tu zase Ruska a lidé tápají, skutečnost je jiná. Česká televize prý také tápe, co to za firmu asi je. Hloupost, nebo úmyslná zatajování, že Brexit si Britové v pohodě překlenou, zatímco Evropská unie, spíše Brusel oslabí?

A ani novou ale zkušenou ženu ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou (za ANO) oznámené jméno kupujícího ostravských hutí ArcelorMittal Ostrava nepřekvapilo. Proč? Kdo je ta firma?

Novému majiteli podnik prodá současný vlastník, skupina ArcelorMittal, patřící indickému miliardáři Lakšmímu Mittalovi. A tím se stává...

Hádáte správně: Liberty House je velká průmyslová skupina, kterou založil a vede miliardář Sanjeev Gupta, Brit s indickými kořeny.

Ocelářská kapacita Liberty House se nákupem zdvojnásobí. „Nový vlastník se určitě bude snažit o další rozvoj podnikání, takže zaměstnanci se nemusí obávat jeho dalších kroků. V minulosti už Gupta koupil řadu menších oceláren a zpracovatelů kovů. Tyto podniky revitalizoval a zajistil pokračování výroby. Liberty House patří ve Velké Británii mezi největší dodavatele komponentů pro automobilový průmysl, což by mohlo pomoct při vyjednávání kontraktů pro ostravské hutě,“ vysvětlil Tomčiak.

A to je přesně systém, který by měl fungovat. Bez Bruselu, ale člověk s člověkem, firma s firmou, volný obchod s celou Evropou, s celým světem. Pryč s Evropskou unií, ale hurá do svobodné Evropy. Ekonomické.