Vymýšlejí další a další ztrátu svobody obyčejných lidí společně s neziskovými organizacemi dobře dotovanými, sbírají data o hloupostech, nad kterými musí obyčejným Američanům vstávat hrůzou vlasy na hlavě a psychopati, na které není čas, mají žně. (Faktem je, že prezidenta Trumpa nevolily bílé límečky z Wall Street, ale ti obyčejní, co toho mají až po krk.

 

Nejhorší masová střelba

Při střelbě v Las Vegas zemřelo nejméně 58 lidí, přes pět set jich bylo odvezeno do nemocnic. Útočníkem byl 64letý Stephen Paddock, který střílel do návštěvníků festivalu country hudby z blízkého hotelu Mandalay Bay. Policie poté našla útočníka mrtvého v jeho pokoji. Jde o doposud nejhorší masovou střelbu v dějinách USA (více si můžete přečíst zde).

 

 

Policie šílí, zatímco CIA a FBI za pomoci neziskovek šmíruje

Za posledních 48 hodin (údaje k 14:51 SELČ) zveřejnilo asi 600 twitterových účtů podezřelých ze šíření ruské propagandy minimálně 1285 příspěvků týkajících se katalánského referenda. Teorii o ruských snahách ovlivnit referendum už minulý týden zkoumala Laboratoř digitálního forenzního výzkumu (DFR) vlivného washingtonského think tanku Atlantická rada.

 Účty sleduje analytický nástroj amerického Sdružení pro zajištění demokracie (ASD). Podle španělského deníku El País je jejich cílem podpořit úsilí katalánských separatistů a propagovat myšlenku rozpadající se Evropské unie. Klíčová slova "catalanreferendum" (900 tweetů) a "catalonia" (385 tweetů) jsou v posledních dvou dnech v proruských kruzích na twitteru absolutně nejpoužívanější. Frekvence použití hashtagu "catalanreferendum" přitom za stejnou dobu stoupla v rámci 600 sledovaných účtů o 3000 procent. Analytický nástroj ASD s názvem Hamilton 68 monitoruje aktivitu "názorových sítí napojených na Rusko".

Jde o účty, které mohou a nemusí provozovat přímo zaměstnanci ruské vlády, všechny však sledují názorovou linii Kremlu a často šíří "obvinění vůči USA a Evropě, konspirační teorie, dezinformace, propagují extremismus a kontroverzní politická stanoviska".

A jak se pozná, že je to z Ruska?

Podle zprávy DFR se totiž ruské zdroje nestavěly výhradně na stranu separatistů, nýbrž "zobrazovaly situaci jako příznačnou pro obecnější úpadek Západu, což prý koresponduje s názorem Kremlu".

To vážně nemá chybu.

Tím, že se nestavily za žádnou stranu, tak jsou konspirační...

Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/202914-proruska-media-a-ucty-na-twitteru-ziji-referendem-v-katalansku/

 

A jede se dál...

Americká internetová společnost Facebook přijme tisícovku nových zaměstnanců, kteří budou kontrolovat, zda reklama na této síti splňuje stanovená pravidla. Opatření má pomoci zabránit Rusku a dalším zemím ve využívání sítě k vměšování se do voleb v jiných státech.Společnost Facebook se minulý měsíc dohodla, že předá vyšetřovatelům amerického Kongresu tři tisícovky inzerátů, které si na této sociální síti objednali Rusové ve snaze ovlivnit loňské prezidentské volby v USA. Píše o tom agentura Reuters.

 

Neuvěřitelné množství státních úředníků pronásleduje obyčejné lidi, dělají se svodky, hledá se konspirace, hoaxy, výmysly, drby a hádky a kde potom vzít čas na hledání a hlídání šílenců a psychopatů? Informátoři a dezinformátoři jsou tam na každém rohu a z každého kanálu vylézá jeden údajný manipulátor - Rus. Špionománie je na vrcholu a lidé už toho mají až po krk. A to samé je v Evropě, kdy neziskové organizace pronásledují každou zhovadilost a dělají o ní statistiky, jak popisoval už po první světové válce Jaroslav Hašek ve Švejkovi a výše je o diskuzích o Katalánsku. A ministr vnitra Chovanec to přebírá. Řízený chaos běží na plné obrátky, pouze není znám zdroj, který tahá za nitky.

 Držme Donaldu Trumpovi palce, ať to tam pořádně vyčistí. Občané USA si to zaslouží. Blbost je tam nyní nekonečná...