Tak a je to tady. Hrdinství Pirátů končí tam, co začíná reálná politika a útoky. A toto divné nás má zastupovat v lítém boji mezinárodních kopanců?

 

Lídr zlínských pirátů Giuseppe Maiello už není garantem strany pro oblast obrany. Rozhodnutím republikového předsednictva jej v úterý vystřídal předseda strany Ivan Bartoš, Maiello byl pověřen garantováním programu v oblasti kultury. Maiello v posledních dnech čelil kritice kvůli údajně proruským postojům.

 

A kdopak že toto rozpoutal? Přítel a lidový spolupracovník Chovance z ČSSD, jakýsi neziskově ziskový dělník Jakub Janda. Nevěříte?
 
 

Praha - Lídr zlínských pirátů Giuseppe Maiello v posledních dnech čelil kritice kvůli údajně proruským postojům. Na jeho aktivity upozornil například Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Piráti nyní svého garanta programového bodu obrana vyměnili, píší mainstreamoví Aktuálně.cz.

 Vysokoškolský pedagog Maiello navštívil několik prokremelských akcí. Jednalo se třeba o shromáždění na podporu obětí v Oděse, kterou podpořili komunisté, nebo předvolební debatu, kterou zorganizovala skupina Hej, občané!. Ta mimo jiné pořádala protesty během loňské návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové a je pro referendum o setrvání Česka v Evropské unii.

 

A nedosti na tom. Ta úžasná svoboda Pirátů pokračuje:  Prý odvolatelnost politiků v praxi předvedla Pirátská strana, když si už dříve v referendu odvolala místopředsedu strany Iva Vašíčka. Ten proslul svými výroky na Facebooku, naposledy když současné Německo přirovnal k Třetí říši. Také byl pro vystoupení ČR z NATO. O odvolání Vašíčka informoval vedoucí mediálního odboru Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

 

Takže ta úžasná odvolatelnost politiků v praxi znamená, že příjde Jakub Janda, nikým nevolený, ale od ČSSD dotovaný, ukáže a okamžitě vyskočí Pirát s dreny a zoufale zvolá: musíš odejít, zítra pracuje jiný. K čertu, to už je blázinec s pokakanými plínkami. Jak má trochu jiný světonázor, tak letí.

A jak se holedbali svobodným světonázorem,. Ani do voleb to nevydrželi...