DOKUMENT: Rok 1968 známe jako sovětské tanky a železné, hranaté maringotky od Kryla. Zprávy o masakrech, zvěrstvech vojáků, znásilňování bajonetem a upalování dětí jsme se však dozvěděli až v roce 1969. A čtení hrůzostrašné. Bohužel Člověk v tísni na našich školách a Evropské hodnoty to zatajují.

Na naší scéně vůbec zůstaly přísně utajeny souvislosti. Zatímco rok 1948  a jedna Milada Horáková je u nás omílán nepřetržitě, zločiny USA jsou sice popsány, ale většina střední a mladé generace o tom nic neví. Mezi lety 1946 až 1956, během mccarthismu, byly provedeny dvě popravy (Julius a Ethel Rosenbergerovi), nejméně 11 500 úředníků bylo propuštěno či odvoláno, přibližně 300 osob se vyskytlo na černých listinách Hollywoodu (opět situace opakuje dnes), 145 osob bylo zatčeno za komunistickou činnost, desítky osob byly odsouzeny za urážku Kongresu nebo křivé svědectví, FBI prověřila 2,3 milionů federálních úředníků a o 40 tisících z nich vedla záznam, FBI také prověřila spisy 13,5 milionů pracujících. Celkově několik milionů osob bylo podezříváno z komunismu a byly o nich vedeny složky.

Strašné, šílené, zvrácené a zamlčované: brutálně mučená, znásilněná, ubitá a upálená žena

vzor demokracie z USA

ROK 1968

březen 1968, šílená zvěrstva - originál My Lai

 

 DŮKAZY - 5 MĚSÍCŮ PŘED SOVĚTSKOU INVAZÍ DO ČESKOSLOVENSKA

Ze západu se díky proudovému letadlu McDonnell Douglas F-4 Phantom II dostala základna Ramstejn v Německu s americkým velitelstvím, které neslo název NATO na dostřel Moskvy. (vznik 1949 a teprve o šest let později vznikla Varšavská smlouva jako obrana proti americké agresi)

A z východu začaly USA ohrožovat přes základny v Japonsku společně s Francií z Indočíny SSSR a právě 5 měsíců před rozhodnutím Brežněva vrcholily masakry, které už americká společnost neunesla a US ARMY musela jít s barvou ven.

 

Ano, z našeho pohledu rok 1968 byla okupace. Národ chtěl svobodu a to skutečnou. Nevěřil, že USA sem dají základny a budou se tlačit na východ. Důkaz? Pamětníci si jistě vzpomenou, že jsme odmítali být pod SSSR. Ale i jsme odmítali být pod USA. A tak nejvíce frekventované před příchodem vojsk Varšavské smlouvy rezonovalo slovo "neutralita". Takže i tehdy zde byla nejsilnější skupina, odmítající SSSR, ale i Němce či USA. Chtěli jsme prostě svobodu se vším všudy. Ale z USA se sem cpala zvířata. Zvrácená, šílená zvířata.

 

Pražský "Student" vydal provolání A. Kramera

Jakou potřebujeme demokracii?

Skutečně jakou? Buržoazní? Socialistickou?

A sám si odpovídá: ani jednu, ani druhou, prostě demokracii, přesněji řečeno "čistou demokracii".

 

V USA už měli dost americké zvrácenosti a "děti květin" známější jako Hippies to dávaly náležitě najevo. Celý svět bojoval proti americké rozpínavosti. V roce 1968 došlo kromě USA k vzpourám mládeže i v dalších jiných zemích, hlavně v Evropě, kde došlo k největším střetům ve Francii či Západním Německu, japonská mládež například protestovala proti americkým vojenským základnám v zemi. Nakonec Leonid Brežněv zavelel: část území - Československo - nesmí padnou do rukou amerických zrůd z US ARMY. A věděl proč. Pouze my se to dozvěděli, přesněji řečeno americká společnost se vše dozvěděla až 29.11 1969. A byl to šok, který otřásl celými USA. Vojska se musela z Vietnamu stáhnout. A trest byl vykonán: jeden voják byl odsouzen a jeden dostal podmínku!

Zvěrstva americké armády v My Lai v březnu 1968, než Brežněv rozhodl, že území Československa se nesmí stát dalším územím amerických masakrů.

Masakr ve Vietnamu:  Společnost amerických vojáků brutálně zabila většinu lidí - žen, dětí a starých mužů - ve vesnici My Lai 16. března 1968. Více než 500 lidí bylo zabito v masakru My Lai, včetně mladých dívek a žen, které byly nejdříve znásilnění, pak zmrzačeny, následně brutálně ubity či zastřeleny. Od 12. do 20.listopadu 1969 uveřejňoval americký investigativní novinář Saymour Hersh  informace o incidentu v časopisech Time, LifeNewsweek.

 

Ta úžasná americká společnost se chovala brutálněji než nacistické zrůdy. A Brežněv to věděl. Bohužel my ne. 

Americké trofeje - lebky ubitých lidí - zábava zvrácené US ARMY 

 

Navíc pozdější vyšetřování ukázalo, že masakr v My Lai nebyl izolovanou událostí. Stejná zvěrstva je masakr vesničanů v My Khe,který je méně známý. Vojenská operace nazvaná Speedy Express zabila tisíce vietnamských civilistů v Deltě Mekongu a získala pro velitele operace generálmajora Juliana Ewella přezdívku "řezník Delty".

Samozřejmě vše se dá dohledat, když to bude střední a mladá generace tušit. Jenomže skoro nikdo i ze zkušenějších si nedělá chronologii z pohledu velmocí a jejich obrany. A že to myslely USA vážně vidíme dnes, jak si opět dělají zálusk na nerostné bohatství Ruska, obklíčeného základnami NATO (základny USA maskované za mezinárodní) a my jim děláme stafáž a klaku.

Stále se píše o cca stu zemřelých v důsledku okupace SSSR, který se tím jistil proti americké invazi z východu. Ale tyto masakry vedené jako boj proti komunistům  dávaly tušit, co by USA udělaly, kdyby obsadily SSSR. A tomu se musel Leonid Brežněv bránit, byť z našeho pohledu to byla jasná okupace. Zvrácená propaganda pod taktovkou USA nás však nutí, abychom ukázali všechna fakta a nejen ta, která se zvráceným Evropským hodnotám hodí včetně České televize!

 

Bude i toto zpívat Marta Kubišová a další protagonisté dnes na Václavském náměstí, když už informace nejsou tajné, pouze zamlčované? Prosím, pokud se přesvědčíte, že to není propaganda, posílejte dál. Lidé musí znát minulost ze všech stran. Samozřejmě s odkazem.