Chlíbek: Česká vakcinologická společnost ČLS JEP následující doporučení. Toto doporučení se týká mRNA očkovacích látek společností Pfizer -BioNTech (Comirnaty), společnosti Moderna(COVID-19 Vaccine Moderna)a vektorových vakcínspolečnosti AstraZeneca(COVID-19 AstraZeneca Vaccine),společnosti Johnson&Johnson(COVID-19 VaccineJanssen). Stejně jako u pádů letadel Boeing 737 MAX předpokládaný prospěch vakcinace převyšuje její možná rizika. Proti mrtvím je daleko více přeživších.

 

Miliony lidí létá letadly, pak spadnou dvě letadla Boeing MAX a je kolem takové divadlo. Odstaví se všechny, přitom se zabilo z milionů přepravených nějakých 346 lidí. Jasně předpokládaný prospěch převyšuje jejich rizika.

Boeing 737 MAX 8 společnosti Ethiopian Airlines se 10. března zřítil krátce po startu z etiopské metropole Addis Abeby. Na palubě bylo 157 lidí, nikdo nepřežil. Stejný stroj měl nehodu loni v říjnu, kdy letadlo nízkonákladové společnosti Lion Air se 181 pasažéry a osmi členy posádky na palubě havarovalo krátce po startu z letiště v Jakartě. Ani tehdy neštěstí nikdo nepřežil.

 

Po vakcinaci Pfizer?

A najednou 24.6.2021

Americký Úřad pro potraviny a léky (FDA) ve středu doplnil k mRNA vakcínám od Pfizeru/BioNTechu a Moderny varování ohledně možnosti výskytu velmi vzácných případů zánětů srdce u adolescentů a mladých dospělých. Už dříve poradní skupiny amerických Středisek pro kontrolu a prevenci (CDC) dospěly k závěru, že tyto záněty jsou spojené s očkováním, ale že přínos vakcín převažuje nad tímto rizikem.

 

Ještě jednou: pouze primitivní lidé, nevzdělaní a zaostalí se bojí, tvrdí Chlíbkové, Smejkalové a další "také experti". Benefit přece převažuje nad rizikem. Můžete k moři, do putyky nebo na Erasmus+...