Kdo bude příjemcem aut, které nikdo nepotřebuje? Komu expedovala do vlády Škoda auto stovky vozů v tomto roce - byla to součást skvělého výkonu ekonomiky, který stále hlásí Sobotka (ČSSD) a jsou to peníze, které v rámci zadlužení utrácí vláda ČSSD? Neměla by to prošetřit policie, která spadá pod Chovance (ČSSD - tudíž nesmysl), nebo kontrolní úřad? A především: tři měsíce před volbami zaváže vláda ČSSD opět další vládu k odběru aut  jako v době, kdy byl ministrem financí Sobotka (ČSSD)?

 

 Lze dohledat, že pár dní po této smlouvě Marksová podepsala záhadné memorandum!

Škoda Auto dodá ministerstvu dopravy vozy za téměř čtvrt miliardy ...

zpravy.e15.cz › Zprávy › Byznys › Doprava a logistika

14. července 2017 - Resort dopravy nakoupí automobily značky Škoda za 230 milionů korun. Součástí ceny nákupu 535 vozidel pro ministerstvo dopravy a jeho ...

 

Problém je, že už dnes neví vláda, co s auty a ty se přímo vnucují ministerstvům. Ale zadlužení státu stoupá a stoupá i v době prosperity. Prostě zdroje Špidly jako poradce Sobotky (oba ČSSD) jsou!

Vážně je Babiš největší gauner? Jenomže proč v létě auta vláda objednala, když už dnes neví, co s nimi? Ruka ruku myje?

 

Tisková zpráva Praha

 

Ministryně Marksová podepsala memorandum o spolupráci s firmou ŠKODA AUTO  25. července 2017!!

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová podepsala s vedením společnosti ŠKODA AUTO memorandum o spolupráci. Memorandum reaguje na aktuální vývoj na české m trhu práce, zejména na nedostatek vhodné pracovní síly nebo dopady tzv. 4. průmyslové revoluce . „ Firma ŠKODA AUTO je nejen jedním z našich nejvýznamnějších zaměstnavatelů v automobilovém průmyslu, ale zároveň významným zaměstnavatelem na celostátní úrovni ,“ uvedla ministryně práce Michaela Marksová. „ Proto jsme se rozhodli pokračovat ve vzájemné spolupráci, a to nejenom s ohledem na další rozvoj průmyslové zóny Solnice - Kvasiny, ale chceme i nadále zlepšovat obecnou spolupráci na trhu práce v celé ČR , “ dodala ministryně.

Jde nejen o zprostředkování vhodných zaměstnanců prostřednictvím Úřadů práce ČR , ale i o sledování nových trendů na trhu práce, zejména v automobilovém průmyslu a navazujících odvětvích. Dále jsou v memorandu osloveny oblasti  pracovních podmínek zaměstnanců, bezpečnost i a ergonomie práce , problematika agenturního zaměstnávání a také spolupráce v souvislosti s dopady 4. průmyslové revoluce. Společnost ŠKODA AUTO se jako strategický zaměstnavatel zavázala s MPSV spolupracovat v celé šíři úkolů vyplývajících z konceptu Práce 4.0 , tedy zejména v oblasti předvídání vývoje a potřeb trhu práce, podpoře dalšího vzdělávání, hodnocení dopadů technologických změn na pracovněprávní předpisy i v oblasti podpory digitální gramotnosti v ČR.

Petr Habáň tiskový mluvčí

 

 

A tomu předcházel záhadný stejný nábor:

Praha, 30 . dubna 2015

MPSV podepsalo s firmou ŠKODA AUTO Memorandum o spolupráci Ministryně práce a sociálních věcí

Michaela Marksová podepsala ve čtvrtek 30. dubna s e zástupci firmy ŠKODA AUTO Memorandum o spolupráci. Společnost se v něm zavazuje vytvořit do roku 2017 minimálně 1300 nových pracovních míst ve svém závodu v Kvasinách, MPSV společně s Úřadem práce ČR slibuje, že pomůže s náborem zaměstnanců. „Společnost ŠKODA AUTO je jednou z klíčových českých firem v oblastech výroby, zaměstnanosti a exportu a nová místa hodlá obsazovat zejména lidmi z evidence Úřadu práce ČR, proto jsme se dohodli na spolupráci,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. 

 

Záhada: co bylo součástí neveřejného dodatku, o jehož záhadách se "šušká" po celé Ostravě a údajně se hledá nyní pro desítky aut uplatnění? Jak je možné, že se soukromá firma zavázala, že pro stát vytvoří 1300 míst? Bezúplatně? Nebo s tím Ostrava a volby souvisí? A objednávka na tolik aut se nedala dělat o půl roku později? Včetně navýšení platů státních zaměstnanců v den voleb?

 

Sobotko, není toho už dost?