Království bláznů usídlené ve veřejnoprávní televizi - ústřední zpráva dne a hned následuje zběsilé vyřvávání Ukrajinců. Těch Ukrajinců, co se osamostatnili jako by chtěli Katalánci, avšak zatímco v roce 1991 SSSR nechalo odejít státy bez jediného výstřelu a policejních manévrů, Katalánsko opět zažívá nacistické vyhrožování a možná lidské masakry. Zatím jsou to pouze výhrůžky!

 

Že jakýsi Porošenko vyřvává do světa přitroublé výroky je prý přirozené: výkvět Ukrajiny se dál nedostal, ale fakta prezidenta Zemana jsou katastrofou.

Porovnejme s Katalánskem

V roce 1990 vyhlásila Verchovna rada Ukrajiny (parlament) suverenitu země, nezávislost pak byla oficiálně vyhlášena 24. srpna 1991 současně s rozpadem Sovětského svazu.

Nepadl jediný výstřel. Nemlátila policie lidi a Moskva neposlala obrněnce do Kyjeva.

Prohlášení nezávislosti bylo potvrzeno referendem o nezávislosti Ukrajiny téhož roku za podpory 90,3 % voličů.

 

A USA ani NATO neprotestovalo!

 

 

Jestliže se státy nemají dělit, je čas, aby se všechny státy vrátily do SSSR - dnes Ruska. Nebo ať tiše sedí Ukrajinci v koutku a kají se: kdyby povolili Rusům na východě ruštinu a další běžné demokratické prvky v politickém systému Ukrajiny, toto by se nedělo.

 

Prezident Zeman má pravdu. Třeba Evropská unie podle nátlaku, že státy se nemají štěpit, donutí Ukrajinu, aby se opět připojila k Rusku (Dřívější název SSSR)