Bleskově: Tak to svět neviděl a pes nežral. Milá Magda Vašáryová řeší otázku, jak pomoci České republice, neb je zde panika a lid tupý. Pirát oponuje, že stačí digitálně vytvořit děti, a digitální generace spasí svět. A co stačilo, aby byli u Moravce?

 

S Evropskou unií a nikdy jinak

Tak tato slova zaznívala v geniální debatě, kam se Bartoš - geniální počítačový mág - zařadil. (A to jsme si mysleli, že debility minulých pořadů Moravce už nic nepředčí)

Slovensko je vyvinutější, protože už mají euro. Piráti slavnostně slíbili, že milují Evropskou unii a zahnuté banány jsou jenom banalita. Ti, co nejsou napojeni na digitál, nechápou, že i v letadle dokáží Piráti propojit svojí stranu. Úžasný svět.

Jak budou dělat děti?

Nijak, na to si najmou migranty a ti zde naše potomky vytvoří, zatímco je Piráti budou sledovat virtuálně. A uvidí je třeba z letadla. Jak řekl Bělohradský: klik a rázem je skvělý svět.

 

A co je k tomu třeba? Aby nám Slovensko pomohlo ve strašné krizi, pomohlo nám zařadit se po bok rychlého proudu, řekla Vašáryová. Fascinující myšlenka.

 

A ve vzduchu visí otázka, kterou se bojí Moravec vyslovit: proč z tak skvělého Slovenska, ostrova stability Evropské unie prchá tolik lidí do České republiky, zaplavují firmy, vysoké školy a Pirát Bartoš ví, co s naším státem udělat, jenom jaksi do vlády nepůjde, neb by nemohl teoretizovat.

Jemu stačí, když miluje Evropskou unii a je kámošem České televize. Ach Bože...

 

 

Od roku 2004 se počet cizinců v Česku téměř zdvojnásobil. Mezi cizinci je nejvíce Ukrajinců, a to 23 procent, následují Slováci s 22 procenty a Vietnamci s 12 procenty. Cizinci tvoří necelých pět procent obyvatel Česka. Nejvíce jich je v Praze, asi 13,5 procenta, nejméně na Opavsku 0,9 procenta. V České republice pracje přibližně 120 000 legálních Slováků, odhad je, ža kolem dalších 50 000 zde pracuje nelegálně. A to už ani není ve statistikách, kolik je zde Slováků s českým občanstvím.