Na referendum (o EU) mají lidé IQ tykve, ale na emotivní "svržení" legitimně demokraticky zvolené vlády má "pár" tisíc demonstrantů na náměstích, opírajících se o konspiraci bez jakýchkoli výsledků vyšetřování, doktorát.
 

Něco mi uniká? Vysvětlí mi tento evidentní rozpor někdo? Někdo ze státní ČT? Komentátor, publicista či expert z Aktuálně, Respektu nebo DVTV? Demokratický blok? A to Fico opravdu není a nikdy nebyl můj favorit.

Vskutku mě zaráží, že prostý nevzdělaný lid, který není kompetentní rozhodovat o důležitých věcech v referendu (vzhledem k nedostatku informací, hlubšího pochopení problému a možnosti manipulace), je potom ve vzorku několika tisíc, samozřejmě nezmanipulovaných a dobře informovaných (filantropem Sorosem, nebo některým z jeho poskoků?), brán jako jedna z berných mincí pro svržení legitimně zvolené politické reprezentace (ať už se mi ta reprezentace líbí nebo ne).

Ježí se mi chlupy na zátylku z lidí, kteří mají žaludky na to, zneužít u nás tu strejdu Bradyho, na Slovensku dokonce dvojnásobnou vraždu ke svým politickým agitkám a manipulacím (tedy aktivaci oněch moudrých) mas.

Naprosto bezprecedentní mi pak přijde prohlášení obdivovaného sjednotitele společnosti slovenského prezidenta Kisky, který bez jakýchkoliv závěrů vyšetřování a potvrzení spojitosti vraždy slovenského novináře s vládními představiteli uvedl: "Vidím dvě možnosti - rozsáhlou a zásadní rekonstrukci vlády, která by nepolarizovala společnost, anebo předčasné volby."

 

"Liberální demokrat" naší doby každým coulem.

 

Zveřejněno se souhlasem autora

Tomáš Vyoral

tomasvyoral.blog.idnes.cz