Pochybovat, že dětský život v Palestině je pod nálety Izraele strašný, nemůže asi vůbec nikdo. A jediná pravdivá zpráva o Palestině ukazuje, jak je vedení České televize vyčůrané a mnozí naskočili na Dvořákovu provokaci.

 

České televizi nadává celé spektrum, tudíž je Čt vyvážená

Vážně si Klaus nevšiml, že 99,999999% je v duchu čtvrté říše Evropské unie, zatímco 0,000001%, neboli jediná zpráva o vytváření koncetračního tábora v Palestině a nemožnosti dětí se dostat do normálního prostředí vyvolá stejný poprask, jako by to bylo 50:50?

Je fakt, že se dá s Václavem Klausem souhlasit v oněch 99,999999%, ale zrovna v tom jediném, což je 0,000001 ne samozřejmě vyvolá nejdříve šílený ryk Židovských obcí, zatímco generální Dvořák se směje pod fousy, jak mu všichni nalétli.

Ale ukažme si, proč Václav Klaus mladší tentokrát nemá pravdu a kritizují ho slušní, poctiví, ateističtí občané.

A čert vem, jaká je oficiální zahraniční propaganda českých politiků: důležitá jsou fakta a ta mluví jednoznačně!

 

Reportáž ze Zpráviček, které jsou určené pro děti. V ní se mluvilo o Palestině jako o Izraelem okupovaném území. Jenomže je nepochopitelné, že Klaus odmítá pravdivé informace. A nebo tam nepatří politika vůbec. Ale nemůžeme dělat to, co "Člověku v tísni" sami vyčítáme: jednostranná a lživá propaganda!
© Styčný úřad České republiky v Ramalláhu (Palestina)

Palestinská autonomní území (PAÚ) představují dvě teritoriálně oddělené entity; relativně otevřené prostředí Západního břehu a uzavřené území pásma Gazy bez volného přístupu z/na zahraniční trhy i do Izraele (v červnu 2018 byla Gaza nadále pod izraelskou vojenskou blokádou).  Palestinská národní správa (PNS) má na základě dohod z Osla administrativní a bezpečnostní pravomoc na tzv. území typu A (cca 18 procent Západního břehu Jordánu, zejména městská sídla a větší obce) a administrativně spravuje také tzv. území typu B (cca 22 procent území, zejména menší obce, venkovská sídla). Zbylých 60 procent rozlohy Západního břehu Jordánu, tzv. území typu C se nachází pod plnou administrativní a bezpečnostní kontrolou Izraele. Tu vykonává izraelská armáda (Israeli Defence Forces) prostřednictvím civilní správy okupovaných palestinských území COGAT (Coordination of Government Activities in the Territories).

Tuší vůbec čtenáři nadpisů v České republice, že se o děti starají lépe v Palestině než v USA a stačí pohled na

Gramotnost (2016)

  • Západní břeh: 96,8 %
  • Gaza: 97,2 %

Což jsou čísla, o kterých si mohou USA nechat zdát. Mezi lety 2006 a 2017 se podařilo snížit fiskální deficit z 30 procent v roce 2006 na méně než 8 procent HDP v roce 2017. V rozpočtovém roce 2017 vzrostly příjmy rozpočtu PNS meziročně o významných 15 procent, přičemž výdaje rostly jen o 2,5 procenta. Tato příznivá bilance umožnila snížit rozpočtový deficit na 5,3 procenta HDP. Cla a daně z importu ze třetích zemí, kdy celní poplatky a dovozní daň vybírá ve prospěch Palestiny Izrael a tyto finanční prostředky následně transferuje na účty Palestinské národní správy. Z politických důvodů se však někdy stává, že Izrael část vybraných prostředků zadržuje.

Ale u nás to Židovská obec hlásí jako peníze, kde si Izrael utrhuje od úst a skoro všichni lidé tomu věří. Naopak, když se to Izraeli líbí, prostě ty peníze Palestině ukradnou, protože si důvody vždy najdou.

 

Takže ti mladší a mladí v Palestině nikdy nezažili skutečnou svobodu, nikdy nepoznali skutečný svět, ale zato na ně stále střílí nejmodernější armáda světa Izraele za americké peníze. A pokud tam je vyslána loď i s třeba křesťanskými aktivisty, Izrael je buď zbraněmi vyžene, nebo je rovnou postřílí a vyplatí jim odškodné z peněz amerických daňových poplatníků. A pak Židovské obce po celém světě začnou lustrovat tisk a internet a pokud to někdo zveřejní, začnou urážet a vyhrožovat.

A vždy je stejná odezva: chlapec či děvče z Palestiny zvedlo ruku, vypadalo to v ní jako kámen, tak jsme ho zastřelili. Prostě ten dobytek z palestinského koncentráku nesmí vystrčit ani zadek, aby mu ho okupanti neustřelili.

Přitom lidé Palestiny, stejně jako ze Sýrie měli Čechoslováky rádi stejně jako Srbové a proto držíme linii NATO, že je v zájmu demokracie máme postřílet či humanitárně vybombardovat, případně vyhubit  jako Indiány v Americe? Je normální odmítat exodus muslimů a Arabů k nám, ale proto je nemusíme u nich střílet a nenávidět!

Samozřejmě to Dvořák ví a tak se po takovém naivním dopisu Václava Klause snadno obhájí: dali jsme tam jeden pohled, abychom vyhověli extremistické opozici a zase nám Klausové nadávají. Ale my jsme vyvážení...

 

 Bohužel Václave Klausi, tentokrát si Vás namazal Dvořák na chleba...

 

 

  Údaje jsou ověřeny z mnoha zdrojů, ale ten hlavní je:

Palestina: Základní charakteristika teritoria, ekonomický přehled ...

https://www.businessinfo.cz › ... › Teritoriální informace - země › Palestina
 
 

 

 

http://www.armadninoviny.cz/

Rekordní americká pomoc: Izrael získá 38 miliard dolarů

 

50 let okupace Palestiny a svět mlčí! Kdo řídí exodus migrantů z těchto států do Evropy?