„Chtěl jsem, aby se ty chytrý český hlavičky pozvedly nad zlatý český ručičky a uvědomily si, co se může stát,“ vysvětloval důchodce Balda. Svým jednáním nechtěl údajně nikomu ublížit, chtěl jen vzbudit odpor k teroru, „udělat výzvu jako Palach“. Znásilňujou, obřezávaj nám ženský, kamenujou... Říkal jsem si, teď to u nás začne, začnou nás střílet,“ vysvětloval Balda. To by se dalo ještě pochopit. Je to totiž důkazní břemeno. Prokazatelné. Nezpochybnitelné! A prevence je základem všeho konání lidského bytí.

 

 

 Jenomže je zločinné, naprosto nepřípustné,  jak to zpolitizoval předseda soudního senátu Jiří Wažik.

Podotkl, že Balda byl určitým způsobem obětí manipulace lidí, kteří ve společnosti šíří extremistické názory.

"To ale neznamená, že za své jednání není odpovědný. Měl více použít kritické myšlení.  Měl si být daleko víc vědom toho, že jakákoliv nenávist plodí další nenávist," řekl soudce. Baldovi podle něj přitěžuje mimo jiné i to, že činy páchal z náboženské nenávisti. "Stát musí dát najevo prostřednictvím své soudní moci, že takovéto jednání bude přísně trestáno, protože jde proti základům společenského zřízení této země," dodal. A samozřejmě jako vždy ROMEA.CZ si na tom hned přihřála polívčičku. Údajně neextremisticky...

 

Pane soudče Wažíku, zesměšňujete výbuchy, zesměšňujete zavraždění náctiletých dívek v Rakousku, Německu, ve Francii, abyste si vydobyl nejvyšší funkci?

Strašné!

 

 POLOPATICKY

 V Bibli ve 13. kapitole Matoušova evangelia je soustředěno sedm Ježíšových podobenství.

Zkusme si dát některá podobenství o soudci Wažikovi a důchodci Baldovi

 

Maminka nabádá, že auta jsou na silnici nebezpečná. Dle soudce šíří extremistické názory, neb auta jsou jen dopravní prostředek.

Maminka nabádá, aby si synáček nehrál se sirčičkami. Dle soudce extremistický názor. Sirčičky jsou na pečení papání.

Maminka nabádá, aby dítě nelezlo k otevřenému oknu. Dle soudce extremistický názor, okno vpouští do místnosti zdravý vzduch.

SPD a Okamura varuje před množstvím migrantů, protože vidí, co se děje ve Francii, Belgii, Německu, Rakousku či Itáliil. SPD tím šíří dle soudce extremistické názory za potlesku ROMEA.CZ, FORUM24 a soudně uznaného opilce Šafra, včetně vůdců údajných demokratických stran.

 Vážně vám to nepřipadá zvrácené?

 

A samozřejmě to beztrestně zneužije extremistický pořad Čt

 

Pokud soudce nedokáže rozlišit extremismus grázlů a rowdies od poukazování, kam vede bezbřehý multikulturalismus s vítačstvím na západě, měl by skončit. Ten soudce jakožto další se dopouštějí extremismu proti základu bytí, prevenci a ochraně člověka. Smí takový soudce nadále soudit s takovýmto extremistickým myšlením?

 

Pozor: to není o rozsudku. Ten neumíme posoudit. Ale o zdůvodnění! Pokud dítě hodí kámen na auto, že je nebezpečné a jeho rodič mu předem nevysvětlí, že auto není zabijákem, ale ten, kdo v něm sedí a navíc má na silnici mimo přechod přednost, je viníkem rodič. Pokud ohrozí životy lidí dospělý člověk, jenom aby vyprovokoval okolí, může být tisíckrát odůvodnitelný směr myšlení, forma provedení je zločin. Nezabiji sourozence, abych upozornil vládu, že mi někdo může sourozence zabít. A provede li tento čin dospělý člověk, nemá lapidárně mozek a musí se prostě izolovat. Ale svádět to na někoho, že upozorňoval na nebezpečí, je těžký zločin a současně by měl být potrestán ten, kdo to vysloví. A pokud je rozhodnutí soudce převrácením prevence a uzpozornění lidí ve společnosti, co se může stát,  tak takovýto soudce by měl okamžitě, ale okamžitě na hodinu skončit! A jako trest by musel odejet na západ k deseti rodinám rodičů zabitých holčiček a prosit je za odpuštění!

Rozdíl je totiž naprosto přesně definovatelný: zatímco u nás holčičku znásilní či zabije pouze zrůda, u nich je to běžná součást života a dokonce cti! A jenom idiot to nedokáže rozlišit. Nebo extremista! Nebo soudce?