Ukažme si to na jednom našem příkladu kamarádů Kroupy (Kalvoda), kam se dostala evropská právní společnost: Diag Human Šťávy, Kalouska a Kalvody. Kauza, která se táhne už mnoho let a přestože dle zdravého selského rozumu by měl být Šťáva za vydírání o miliardy na 15 let v kriminále, Česká republika mu stále něco vyplácí. A fraška je nekonečná, zatímco západní demokracie a právo pláče.

 

Tento týden prošlo médii, že Ministerstvo zdravotnictví vyplatilo společnosti Diag Human, která proti České republice vede několik arbitráží, dalších 211 tisíc euro (v přepočtu necelých 5,5 milionu korun). Jde o náhradu za náklady řízení z roku 2012, které proběhlo v Lucembursku.

 Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ještě coby ministr financí podnikl kroky ve prospěch svého dlouholetého známého Josefa Šťávy. Ten přitom v arbitráži proti státu, jehož zájmy měl ve své roli Kalousek zastupovat, usiluje o bezmála patnáct miliard korun.

Fakt, že Kalousek šel bechyňskému podnikateli na ruku, dokládá oficiální korespondence, kterou má Aktuálně.cz k dispozici. A jak vyplývá z dalších dokumentů, po odchodu někdejšího lidoveckého ministra stát Kalouskův postoj revidoval a vydal stanovisko ve Šťávův neprospěch.

Důkazy, kdo s kým - kazatelé z České televize

 

 

A pozorně sledujte: zloděj křičí chyťte zloděje!

 

A hvězdná pěchota: Jan Kalvoda, Pavel Štern, Jan Štern, Michael Kocáb. Před ním ještě podporovatel platformy hrdina Jiří Mádl

 

Firma Diag Human, která oficiálně sídlí v Lichtenštejnsku, počátkem 90. let usilovala o obchodování s krevní plazmou z českých transfuzních stanic. Po nepříznivém výroku tehdejšího ministra zdravotnictví Martina Bojara o Diag Human z obchodu sešlo. Za poškození dobrého jména musela vláda po prohrané z roku 1997 společnosti zaplatit 327 milionů korun. Firma Diag Human dlouhodobě usilovala o obchody s krevní plazmou v Česku, spojila se s norskou společností NovoNordisk a o zakázku v ČR usilovaly. Česko ale Nory před Diag Human varovalo, že má firma mnoho skandálů a Norové spolupráci ukončily a ze zakázky sešlo.

Jenomže

ministr Bojar nemohl dělat nic jiného, protože tehdy signály byly z mnoha míst včetně Německa a lze to prokázat. Takže varoval. V normální demokracii by byl pochválen. Nikoliv dnešní. Za to je vláčen, vlastně dnes stát Česká republika ve víru miliard: trio Šťáva, Kalousek a Kalvoda. Kdo jakou úlohu hraje je ve hvězdách. Pouze žaloby stíhají žaloby a západ se směje. A La Justice pláče.

 

 

 A pak vystoupí extremistické komando a útočí na prezidenta Zemana. Toto komando nezajímá, že některé soudní pře se táhnou deset, patnáct let. Ale Zeman si dovolil...

demokratické komando

Je rok 2019. Neznáme pravdu rozhovorů, ale výše naznačuje mnohé. Dát hlavu na špalek za extremistické komando nazývající se demokratické strany probruselské, nebo za prezidenta Zemana? Odpovězte si sami.