Kdo nemá silný žaludek a nedíval se, tak stručně největší zvěrstva. Výběr, počet, myšlenky.

 

Vždy si programová parta České televize kolem Václava Moravce vybere formát lichý + Václav Moravec a pak do toho" jednoho nepřítele" řežou a řežou. (Michálek, Stanjura, extremista Moravec proti poslanci z ANO Vondřáčkovi). V další části je pozván jakýsi Daniel Hůle ze samozvané poradní partičky Člověka v tísni, zatímco skuteční odborníci z jiného pohledu na svět nesmějí práh České televize ani překročit. (Například Robejšek)

A neuvěřitelné, extremistické (nebo dementní?) myšlenky neměly konce

 

Takže Čína si dovoluje (prý drze) odmítat zasahování našich politiků do jejích vnitřních záležitostí a cesta na Tchaj-wan se možná uskuteční.

„Považuji za vysoce pravděpodobné, že předseda Senátu navrhne, aby Česko požádalo o výměnu velvyslance… Musí být jasné, že Česká republika je suverénní a sebevědomá země a bude tak vystupovat i vůči velmocím,“ uvedl Stanjura (ODS). A prý komunistické Číně smíme poroučet, co má dělat a můžeme se vůči ní chovat, jak uznáme za vhodné.

Ale opačně Čína NEMÁ  právo zasahovat do našich prý vnitřních záležitostí, což znamená smět "vyhrožovat Číně", pokud nám zakáže podporu podporu separatistů na Tchaj-wanu... (Už jenom směšné vyhrožování Číně je trapná komedie)

Přitom ta samá "elita" není ochotna se zastat politických vězňů v Katalánsku, kteří si dovolili provést demokraticky referendum za svobodu Katalánska. (Jedině Vondra to řekl oficiálně.) A Havel je náš nový Stalin s vlastním záchůdkem, lavičkou a pivním soudkem s jeho trapnou "Audiencí", přestože za setkání s francouzským prezidentem Mitterandem ho ani nepotrestali, zatímco naše zbabělá politická "pseudoelita" se nepostavila ani za katalánské politické vězně. (20 let dávali pouze bolševici v padesátých létech!)

Ona už samotná komedie jak děláme na Rusko bububu, na Čínu bububu a to si dovolíme z pozice štěkajících fen zalezlých mezi půlkami amerických a bruselských  hýždí je ohromující. To je ta naše SEBEVĚDOMÁ politika? A ty hýždě vypouštějí souhrnně pšouky: Čína je komunistická, tak nemá právo být jednotná. Rusko nás okupovalo (SSSR) a má nerostné bohatství tak nemá právo být jednotné. USA oznámily, že Kosovo není srbské a tak i kdyby tisíckrát to byla pravda, tak mezi hýžděmi USA budeme volat, že srbské není. I Krym, ač tam bylo referendum a dokonce i dle mezinárodního práva a ukrajinské ústavy je ruský, mezi hýžděmi USA voláme, že je ukrajinský, možná už částečně americký jako Kosovo s americkou základnou.

 I Katalánsko narozdíl od Číny a Tchai-wanu nemá právo na sebeurčení, neb mezi hýžděmi USA a v zákrytu Bruselu "sebevědomě" voláme, že je, bylo a bude španělské, ač to odporuje dějinám a všemu a jsme hrinně zalezlí mezi hážděmi USA a Bruselu, než abychom podpořili politické vězně chunty z Madridu.

 Ta "sebevědomá vůdcovská morálka" našich vůdců je mezi hýžděmi USA a Bruselu úžasná. Jenom ten Trump občas vybočuje. Naši poslanci a senátoři sebevědomě práskají na Babiše jak soudruzi v Moskvě za totality, ale plazí se před americkou ambasádou v předklonuTo je fakt sebevědomí vůdců České republiky. Co kdyby nás vůdci z USA pochválili? To bychom se blahem a štěstím pýřili a tetelili ještě několik let...

 

A to vše dokáže vyřejně vyslovit naše údajná politická elita nejen v pořadu Václava Moravce, ale ústy Drahoše a Hilšera i v Senátu. No uznejte, nejsou naši udatní vůdci silnější, než Fidel Castro a Robin Hood, když mezi hýžděmi USA a Bruselu poštěkávají proti velmocem Číny a Ruska?

 

P.S. Včera v noci další perla na veřejnoprávní televizi:  prý se bude po celém státě hrát hra divadelní typu "Audience" přepsaná proti Babišovi, jak žádá dotace, a chtějí na ní dotace od premiéra Babiše a České republiky. To fakt nemá chybu...