Možná ale úvodem: je divné, že lékaři obvoďáci a zubaři pláčí. Přece hlavně oni měli mít zásoby roušek, aby neprskali na pacienty, aby je nenakazil více nakažený pacient, stejně jako očaři, kteří přistupují k pacientům na několik centimetrů např. při kontrole zákalu.

 

Neskutečné, to fakt nikdo z lékařů nic neměl a čeká na ministra? Jsou nedostudovaní hlupáci a bezohlední k pacientům?

 

K nadpisu: skoro každá žena má doma šátek či tričko z čisté bavlny nebo plátno (klasické prostěradlo). Pokud se vám nechce šít, nebo neumíte, tak si to několikrát přeložte a pokud budete blízko jiné osoby, dýchejte přes tuto rychloroušku. Samozřejmě s humorem: nesmíte to udělat neprodyšné, abyste se neudusili. 

 

Ale vážně:

skoro všichni starší máte doma nátělníky, či bavlněná trička: cotton. Pokud to nechcete rozstříhat, složte si ho a při blízkém styku stačí dvakrát přeložené a ochrana je dost dobře zajištěna. Sice budete trochu huhňat, ale čert to vem. Ti zdraví se děsit nemusí a když jsou obavy o zdraví, tak se na estetiku moc nekouká.

 

A vykašlete se na Čt24 a úmyslnou paniku. Češi umí improvizovat a pohoda se spánkem to doplní. Klídek.  A ty jejich za tisíc korun, když výrobní cena je koruna si mohou strčit - víte kam...