Vážený pane Vondráčku,

obracím se na Vás s mimořádně důležitou výzvou na projednání v Parlamentu České republiky ohledně zneužití České televize pod rouškou „strachu z koronaviru“.

 

Generální ředitel Dvořák stejně jako různé redakce Čt v čele s Václavem Moravcem hrubě zneužily této veřejnoprávní instituce k propagandě, která v demokratickém státě nemá obdoby. Předem upozorňuji, že nejsem volič ANO, tudíž nemám žádný zájem na následném znění.

 

Ostře, velice ostře protestuji: zastavte ten zločin a odvolejte generálního ředitele Dvořáka!

Přestože byl spuštěn třetí program, kde by logicky měly být pouze nezmanipulované informace a strohá fakta k obyvatelstvu a podnikatelům, prostě občanům naší země, musíme se prodírat na Čt tisíci zhovadilostmi názorů jednotlivých mluvících hlav, které si myslí, že jim pravda a Česká televize patří a vysvětlují nám, co si máme myslet.

Že toho zneužila veřejnoprávní televize k osočování premiéra Babiše a ANO, si musíte vyřešit sami. Ale nikdy nebudu souhlasit, aby věcné informace vydané vládou, epidemiology a dalšími odborníky, jakožto i schválenými zákony Parlamentu, byly filtrovány propagandou veřejnoprávního média.

Česká televize na to nemá právo, protože není jejím úkolem politická propaganda a urážky, ale věcná informovanost národa!

K tomu měla sloužit Čt. Případně umím pochopit, že by mimořádně toto zpracoval třetí program, který by VĚCNÉ výstupy, zákony a bez prapodivných manipulativních komentářů doplňoval. (Třeba nikdo nevysvětlil, proč se nedají jednorázové roušky po odložení na cca pět dní znovu použít, když údajně déle na různých hmotách nevydrží.)

 

A nyní mi prosím dovolte ještě několik postřehů:

zaprvé proč je takové divadlo okolo odjezdů občanů z měst na chalupy a chaty, když každý den jezdí miliony občanů z malých obcí do měst a koronavirus si „vozí“ z měst domů? Jasně že rozumím tomu, že orgie na chalupách studentů či různých zvrácených individualit z měst bylo třeba zarazit, aby se zamezilo přenosu, ale způsob vyjádření, po kterém když chataři odjeli do přírody a tam se zabarikádovali (třeba důchodci), tak je místní začali nenávidět, zatímco cesty opačným směrem nikomu nevadily, a útoky byly za hranou.

Zadruhé, aby se řidiči kamiónů či velkých nákladních vozů začali chovat na silnicích a dálnicích jako divá zvěř bez omezení rychlosti a policie jenom přihlížela s úslovím, že stejně nemá lidi, asi nebylo záměrem. Dnes je na kontrolu ulic potřeba jenom třetina policistů, protože stačí při minimální frekvenci „jeden policista sedící na židličce“ hlídat prázdné Václavské náměstí a zvládne to. Nebo kontrolovat sportovce na kolech a lidi v lese, zatímco skuteční piráti silnic jsou dnes nepostihnutelní a smějí se, asi také záměrem nebylo. Vážně policejní prezident netuší, jak to dnes na silnicích vypadá?

Zatřetí, proč v době skutečné lidské deprese nebyl otevřen zlatý fond české kinematografie rovným dílem vyváženosti všem televizním médiím zdarma dle klíče „selský rozum“, ale opět jste dali veřejnoprávní televizi do ruky karabáč na soukromá média?

A nikde, skutečně nikde není od Vás zveřejněno, co dělají tisíce politologů, vykladači jediné pravdy z filozofických fakult, a za jakou mzdu pracují, když průmysl nutně potřebuje nahradit pendlery a zahraniční pracovníky v našem průmyslu a zoufale jim schází „lidi“! Stejně jako lesníci si zoufají, že nemají brigádníky do přírody, ale Parlament to neřeší.

 

Nás skutečně nezajímá vaše politické exhibování a přiživování se na pandemii, nás vážně nezajímají politické výplody politických stran, stejně jako nás nezajímá exhibování různých Moravců, Vrábelů a politologů, ale potřebujeme pouze znát jasné změny a instrukce v době pandemie a obyčejného lidského strachu! A to měl dělat třetí program veřejnoprávní televize, nikoliv aby byly zneužity všechny programy, které si musíme, ač nechceme, platit!

 

Vážený pane předsedo Parlamentu, ač tento dopis adresuji Vám, zveřejňuji ho formou otevřeného mailu na internetu a kopie zasílám prezidentu republiky a předsedovi Senátu, protože zneužití České televize je natolik závažné, že jste povinni tento manipulativní zločin projednat a vyvodit důsledky.

 

Jinak přeji nejen Vám hodně zdraví a věřím, že díky všem slušným a pracovitým lidem tuto pandemii úspěšně zvládneme.

Petr Pokorný

 

P.S. Možná by neškodilo, abyste na této platformě nechali jako Poslanecká sněmovna udělat průzkum. Nebo si můžeme udělat veřejnou formou na internetu průzkum sami a předložit důkazy, jak nás veřejnoprávní televize zneužila ke své propagandě.

 

VELKÁ ANKETA   -----  VELKÁ ANKETA