Tak nějak by se daly shrnout rozsudky poslední doby: zlobná či provokativní věta na facebooku evidentně nemající nic společného s terorismem či výzvou k teroristické akci je brána o level výše, než skutečné vraždy či znásilnění. A navíc musíte být na straně europravdy!

 

Píšeme o rozsudcích z doby bolševické a nadáváme na komunisty, ale přece není normální, aby uprchlík znásilnil mladou dívku a dostal dva roky, aby za ukradených pět housek byla sazba rok a půl a za provokativní větu...

 

Jiří Kantor dostal za údajnou podporu a propagaci terorismu tříletý podmíněný trest se zkušební lhůtou na pět let. Muž podle obžaloby na facebooku sdílel článek, který informoval o střelbě teroristů na desítky muslimů v mešitách na Novém Zélandu. Pod text napsal: „Za mě určitě pěkně provedená práce.“ Za tuto větu. mu přitom hrozilo až patnáctileté vězení.

Zdroj: https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/krajsky-soud-terorismus-facebook-komentar-propagace-plzen-profil.A200204_530986_plzen-zpravy_vb#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main

 

Muže, který v Brně v době nouzového stavu ukradl v obchodním domě pět kusů pečiva, v úterý krajský soud poslal za krádež na 1,5 roku do vězení. Muž původně dostal od brněnského městského soudu trest dva roky vězení, krajský soud mu ho po odvolání snížil. Rozsudek je pravomocný.

Afričan Abdallah Ibrahim Diallo obžalovaný ze znásilnění 16leté dívky na Litoměřicku dostal dva roky. (Prý je nemocný.) I kdyby ale nebyl,  za znásilnění by mu hrozilo od 2 do 10 let vězení.

Petr Novotný, co opakovaně hrozil likvidací, fyzickými útoky a vyvolával válku, dokonce policii napsal, že Víta zavraždí, dostal 66000 pokuty a ve výhrůžkách pokračuje dál. Člen ODS.

 

Bývalý člen ODS

Podle soudce šlo maximálně o přestupek, případ proto předal úřadu Městské části Prahy 8.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/jesenicky-exradni-lang-vyzvou-k-podrezani-zemana-nespachal-trestny-cin-rozhodl-soud.A200520_160554_ln_domov_ele

Příběhy, prapodivné rozsudky, a hlavně přibývají. Je jasné, že o základních sazbách rozhodují poslanci a soudy se jimi musí řídit, ale vážně to "hlavy pomazané" nemlátí do hlavy?