"Zeman se chová jako nemocný starý muž a rozděluje Česko" píše nácek z ARD Peter Lange. Pokud se v České republice hovoří o rozdělení společnosti, není to daleko od Miloše Zemana. Pro jeho politické odpůrce je prezident státu také hlavním děličem v zemi: starý nemocný muž s patologickou tendencí k cynismu a provokaci.

 

Z pohledu svých kritiků je Zeman podezřívavě oddán zájmům Číny a Ruska. Místo toho veřejně odmítá domácí tajnou službu, která varuje, že je příliš blízko k oběma režimům.  Zeman působí jako autoritářský hospodář, který chce na Pražském hradě ovládat vše. Starý pes se nebude učit žádné nové triky. Dobré úmysly českého prezidenta ve skutečnosti trvaly až do jeho inauguračního projevu. Poté se jako obvykle vrátil ke svým oblíbeným nepřátelům: oligarchovi Zdenkovi Bakalovi, který žije ve Švýcarsku, a jeho mediální říši v České republice.

Co si připomenout delirium tremens aneb třesoucí se blouznění v podání madam Merkel?

Vážení náckové, zaměťte si před svým prahem, vzpomeňte si, jak vypadalo Německo před sjednocením a jak v dezolátním stavu po vládě Merkelové je dnes.

 

Korrespondent

Peter Lange, DLR