Útoky proti ruské vakcíně Sputnik V se množí a je otázkou, co za to redakce od Britů, či Američanů mají. Nebo že by to dělaly nezištně, z vlastní tuposti?

 

Nelze obvinit bez důkazů, takže názor si udělejte sami.

Epidemilog Maďar jasně řekl, že by nikdy nedal dětem vakcínu, která není odzkoušená. To by snad udělal každý normální táta, každý normální chlap. A protože ruská vakcína ještě nemá ukončenu třetí fázi, je jasné, že se tak o ní vyjádřil, stejně jako o každé jiné. Ale stačí vynechat to "NEJDŮLEŽITĚJŠÍ" z celého rozhovoru, a názor na vakcínu z Ruska to posune jinam, jako do něčeho odpudivého.

Epidemiolog Maďar neřekl, že by ruskou vakcínu dětem nedal, ale: doslovná citace.

Nejsem však zastáncem přílišného urychlování klinického testování vakcín. V TENTO MOMENT bych například ruskou vakcínu svému dítěti nedal.

Ale ve velkém nadpisu se to jakoby pozmění, takže z toho výjde ruský brak:

Ruskou vakcínu na covid bych svému dítěti nedal, říká epidemiolog Maďar

 

Jasně, šmejdi řeknou, že pouze vynechali jedno, dvě slůvka. Jenomže právě ta nejdůležitější, takže to změní význam celého rozhovoru, a většina čtenářů nadpisů z toho usoudí, že to je zase ten ruský hnus. Přitom se nejená o Sputnik V, ale o nedokončenou třetí klinickou fázi.

 

A jak snadno se posune význam: důkaz.

Stačí vynechat slůvko a výrok změní totálně smysl

 

Šmejdi mají pravdu, dezinformace to není, pouze účelově ohnutá informace. A zde je důkaz z placené části, kterou 99% čtenářů neuvidí, pouze zaregistruje nadpis.

Vážení čtenáři, naučte se znát i tyto nuance, které nejsou dezinformacemi, ale ještě horšími manipulacemi, aniž to poznáte!