Psal se listopad roku 2011: Městská nemocnice Ostrava neměla podle svého mluvčího Jiřího Maléře vlastní prostředky k tomu, aby navýšila mzdy o deset procent. Chudáci lékaři snad ani nebudou mít zvýšený plat, byl všeobecný lékařský pláč. Umřou hlady, odejdou.

 

Doktoři chtějí přidat. Zaměstnavatelé a ministerstvo zdravotnictví je stejně jako všechny jejich kolegy v Česku vybízejí, aby nenatahovali ruku. „Jsme závislí na zdrojích, které obdržíme od jednotlivých pojišťoven. V případě, že od pojišťoven prostředky na navýšení mezd přijdou, projeví se to na platech, v opačném případě nikoliv,“ řekl Maléř. Upřesnil, že ke konci září 2011 činil průměrný plat lékaře v této nemocnici 61 589 korun, u všeobecných zdravotních sester pak 26 796 korun.

V ostravské fakultní nemocnici, která se k jarní akci lékařů za vyšší mzdy Děkujeme, odcházíme nepřidala, si doktoři průměrně měsíčně vydělali 72 534 korun. „Domníváme se, že ohodnocení našich lékařů je dobré,“ prohlásil mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.


Průměrné platy nemocničních lékařů v Moravskoslezském kraji v roce 2011


Fakultní nemocnice Ostrava 72 534 korun

Nemocnice zřizované Moravskoslezským krajem 63 800 korun

Městská nemocnice Ostrava 61 589 korun

Nemocnice skupiny Agel 60 411 korun

 

 Průměrný plat včetně přesčasů, jak rádi říkají lékaři a sestry v roce 2011 byl 26 067 Kč.

 

V témže roce 2011

Žebraví Němci se opět valí do Prahy. Na vzdělání lékařů už nemají...

Německo už je totálně v krizi, my zaplatíme lékařům vzdělání a...

Náboráři z německých nemocnic budou dnes a v sobotu na 3. mezinárodním Job veletrhu Lékařství a zdraví v kongresovém centru U Hájků nabízet 140 volných pracovních míst. Zájem mají o lékařky a lékaře začínající i s praxí. Za vzdělání však České republice nezaplatí!

Žebraví Němci, kteří si hrají na bohaté, už vůbec nedokáží zaplatit vzdělání svých občanů a lezou po kolenou i v České republice. Z toho samozřejměz toho těží určitá kriminální skupina lékařů, kterou nezajímá, že občan nemá ani na byt, ani na jídlo.

A to se děje dodnes!


V roce 2019 byl průměrný plat lékařů 85 000, mnozí mají platy až 180 000 Kč, zdravotní sestry  45 000 Kč. Prý mají tak malé platy, že musí kvůli obživě jít opět pracovat do Německa. A Německo? Nestačí, že jde od nás ročně na 500 miliard a víc. Hrabou i po našich lékařích a zdravotních sestrách, jejichž vzdělaní zaplatí z daní chudí a dokonce i důchodci. To se to Němcům žere a mlaská, když je dotujeme se vším všudy. A prý nám za to dají z Bruselu ročně 40 miliard. Ó, my se máme, že smíme krmit Němce horem dolem. Nejen Němce...

V roce 2019 byl průměrný plat včetně přesčasů 33 697 Kč!

Prý můžeme nabrat další Ukrajince, dát jim vzdělání, atestaci a hlavně kvalitně, aby si je zase Němci mohli odebrat do Německa.

Babiši, neměl byste iniciovat jednání s Merkelovou, že šilené vykrádání formou výpalného České republiky musí skončit?