Památkově chráněný objekt ze 17. století do parku přenesli za první československé republiky, aby se stal součástí sbírek Národopisného muzea v zahradě Kinských.

 

Praha kostel vlastní, požár bude také řešit jako pojistnou událost. Předseda kulturního výboru Jan Wolf (KDU-ČSL) kritizoval, že radní odmítli návrh ihned do sbírky vložit milion korun. Podle radní pro kulturu Hany Třeštíkové (Praha Sobě) se o příspěvku města bude dále jednat. „Jednak kostel je majetek města, tedy město ponese náklady v desítkách milionů, jednak budeme jednat o navýšení toho, co se ve veřejné sbírce vybralo.

 

Ale lidé by neměli plakat: primátor Pirát Hřib nemá čas na takové prkotiny: místo primátorování šaškuje v nemocnici, neb si musí udělat politické body, za druhé společně s hvězdnou flotilou TOP 09 rodiny Kolářů jakožto starostů vyměňuje sochy maršála Koněva za úžasnou sochu Marie Terezie, kterou každý pozná na sto honů. A když k tomu přibude záchůdek Václava Havla, hovínko Václava Havla a vedle nočníček Václava Havla s lavičkou, bude Praha ještě krásnější než krásná.

Starosta Prahy 6 Kolář odhaluje "nádherné dílo" za které autor dostal 3,5 milionu!!! + další náklady, schází hovínko Václava Havla

 

Starosta Kolář z Prahy 6 děkuje za osvobození (ale Američanům, maršál Koněv musí pryč)

 

Praha 5 "děkuje" za osvobození. Urážkami...

Sice starousedlíci Pražané nad těmito šmejdy lomí rukama, ale mládí a inteligenci nezastavíš...

Prostě Prahu obsadili vidláci typu Piráta Hřiba či hrdinů rodiny antiruských Kolářů a to něco stojí.