Přímo na tiskové konferenci jsme se dozvěděli: děti, které se nebudou chtít testovat, do škol nebudou vpuštěny a budou na distanční výuce. Prý z logiky věci by do školy připuštěn být takový žák neměl, řekl jasně ministr Hamáček.

 

A v tom je ten zakopaný pes. Kde je ta logika?

Dnešní učitelé a školy jsou zoufalé, protože distanční výuka nejhůře dopadá právě na děti z rodin, kde na ně kašlou, na děti z vyloučených lokalit a na děti vyloženě na učení slabší. S těmi se musí pracovat daleko důsledněji a důrazněji.

 

Mimochodem, nevznikl náhodou dokonce proto šílený, neuvěřitelně drahý a dehonestující projekt pro nadané žáky z dílny ČSSD nazvaný "inkluzivní vzdělávání". kdy se inteligentním dětem zakazuje učit se, aby měly tempo méně chápajících? A nyní tyto nenadané děti vyřadíte, aby zůstaly doma, protože právě ony to zneužívají?

Prostě odmítnou test, protože to bude dobrovolné a nemusí do škol!

 

Někdy se stane, že žákovi údajně „vypadne“ kamera. Pak se dá těžko ověřit, jestli se skutečně jedná o technický problém, anebo o pokus podvádět. Burianová na CNN Prima uvedla, že jednou, když s dětmi psala diktát, dvěma žákům kamera vypadla. Poté jí oba poslali identický test. Jindy jí omylem dítě poslalo screen testu, který byl určen spolužákovi.

Nebo nahlásí, že jim nefunguje internet, ptá se co, co, neslyším a zaklapne notebook.

A zatímco děti rodičů, kteří mají o vzdělání svých dětí zájem jsou kontrolovány a rodiče často jedou na doraz, pro slabší žáky a navíc bez kontroly rodičů je to vyloženě dar z nebes. Prostě je dobrovolně nikdo k učení nedonutí.

Že tím ztrácí budoucnost jakoby nikoho nezajímá. A pak se na tiskovce dozvíme, že právě tyto děti to mohou odmítnout a nedělat nic. Mohou se flákat po ulicích, krást a propadat se do temnoty zločinu.

 

Jak z toho ven?

Pokud dítě nemá zdravotní problém, musí se testům podrobit a neexistuje výjimka. Pouze školní lékař(ka) může dát ze zdravotního hlediska jasně definovaný nesouhlas s testy lékařsky ověřitelný. Co je na tom za problém?

Vládo, moc prosíme za své děti a vnoučata, za jejich budoucnost: vemte v potaz názory těch, co to myslí dobře. Snad to tak těžké není a dejte na rady zkušených, poctivých učitelů. I vaše děti a vnoučata v tom budou pak žít!