Vážení signatáři,
toto oznámení je asi nejdůležitější ze všech, které jsme vám dosud poslali.

ZALOŽILI JSME SPOLEČNOST PRO OBRANU SVOBODY PROJEVU
Nyní se můžeme svobodě slova na sociálních sítích věnovat systematicky. Máme kontaktní prostory v Praze i v Brně, navazujeme spolupráci s podobnými iniciativami v zahraničí. Více se dozvíte z našeho nového webu.
www.sosp.cz

SBĚR PŘÍPADŮ CENZURY ZAHÁJEN
Dnes jsme spustili online sběr případů neoprávněné cenzury českých občanů ze strany sociálních sítí. Chceme tím zmapovat rozsah problému doloženými případy a ukázat, jak konkrétně vypadá komunikace platforem s poškozenými uživateli služby.
Vyzýváme každého, kdo se cítí jejich cenzurou poškozen, aby pro každý jednotlivý případ vyplnil jednoduchý online formulář. Zaslané případy v pravidelných intervalech vyhodnotíme a postoupíme Parlamentu ČR, příp. využijeme k medializaci.
www.stop-cenzure.cz/sber-pripadu/

MONITORUJEME LEGISLATIVU EU
Chystáme komentář k „Digital Services Act“ navrhovaný Evropskou komisí, jehož cílem má být vytvořit unijní závazná pravidla pro „regulaci nenávistného obsahu a politické reklamy“. S poslanci napříč stranami připravujeme seminář v prostorách Parlamentu ČR a ve spolupráci s právními odborníky návrh legislativních opatření.

NAŠE PETICE POKRAČUJE
Máme 22 tisíc podpisů a dalších 5 tisíc čeká na ověření. Podporu nám vyjadřují zákonodárci 6 parlamentních stran. Budeme pokračovat minimálně do podzimních voleb a chceme, aby se svoboda slova stala důležitým volebním tématem. 

BEZ VAŠÍ PODPORY TO NEDOKÁŽEME. POMŮŽETE?
Naše práce je závislá na podpoře malých i velkých dárců. Nepobíráme žádné dotace a jsme nezávislí na státu. Budeme vám vděční za jakýkoli finanční příspěvek, který podpoří naše aktivity. Největší dárce uvedeme (jen s jejich souhlasem) na čestném místě našeho webu a pozveme je na naše výroční setkání. Číslo účtu u Fio banky: 2101930409 / 2010

Buďte zatím zdrávi, aktuální informace najdete vždy na www.stop-cenzure.cz  

 

Daniel Vávra, Vlastimil Veselý, Marian Kechlibar

 

Související

Zastavme nové formy cenzury: velká petice za svobodu slova

Extrémně protičeská Jourová

.