Jedna vlaštovička jaro nedělá, přesto i malá pochvala je pochvala.

Jasně, že lék, či vakcína, která je ověřena, ale nikoliv řádně prověřena, nemůže být na bedrech lékaře, ale pacienta. A tak se mělo postupovat i se Sputnikem, než došla trpělivost jak lidem, tak prezidentu republiky Zemanovi.

Dají li SKUTEČNÍ ODBORNÍCI, což jsou lidé přímo z terénu nadějnou, vyzkoušenou možnost, i když na malém vzorku a je evidentní, že to není zabíjecí dryák, (to by asi odborník nenavrhl a v dokumentech by se zjistilo z prvního pohledu), je povinností ministra  a SÚKLu umožnit okamžitě testování v době epidemie a pandemie. Od toho tam jsou.

Takže palec nahoru.

 

I když pátek měl i stinnou stránku.

Pan ministr se musí zeptat odborníků, zda je nutné na poušti a v prázdné ulici nosit roušky. Je otázkou, zda ministr má dělat ministra, když tak logickou věc okamžitě nenařídí. A Hamáček mohl dát "měšťákům" a státním výrazné doporučení s vysvětlením, co je prázdná ulice a co seskupení lidí, nebo dokonce obchod.

My, obyčejní lidé to poznáme, ale dle ministtra Hamáčka policie ne. (I když něvěříme, že většina policistů je hloupá, jak si myslí Hamáček a Blatný, spíše naopak a ty excesy jsou výron pár trotlů.

Blatný ve Sněmovně odpovídal na interpelaci poslance ODS Vojtěcha Munzara. „Já rozumím tomu, že chcete, aby byli lidé opatrní, aby nenakazili ostatní, aby dbali na nošení ochranných prostředků, když jsou kolem jiné osoby. Ale já se chci zeptat na případ, kdy člověk jde po ulici sám, případně pouze se členem své domácnosti, a nikdo jiný v jejich blízkosti není,“ uvedl Munzar svou řeč.

Ministr Blatný na následující páteční tiskové konferenci zopakoval, že udělování výjimek z nošení roušek nebo respirátorů nabourává jeho účinnost, posléze ale dodal, že se možné úpravě bude bavit. „Určitě to bude jedna z věcí, na kterou se zeptám expertů,“ uvedl. Nepochopil, že to není výjimka, ale logika.