Všichni slušní, poctiví sportovci a především fotbalisté, kteří jste reprezentovali Československo, nebo Českou republiku: ozvěte se a pošlete otevřenou výzvu UEFA a FIFA!

 

Totální, rasistický a brutální zákrok na českého mladého kluka by měl být exemplárně potrestán a bylo by zločinem zaměňovat příčiny a důsledky!

Jediné spravedlivé rozhodnutí je doživotní vyloučení

A před zápasem s Estonskem by měla reprezentace rozdat velké fotografie z brutálního zákroku výše!

 TOTO NE!

Češi nejsou rasistický národ a lze snadno zjistit, že pár minut po střídání vletěl Jamajčan brutálně na hříště zlikvidovat za jakoukoliv cenu mladého kluka - sportovce a občana České republiky.

Češi milují fotbalový černý kontinent, i brazilský, ale slušný a nezneužívaný, pokud někdo prohrává přechodem na obvinění z rasismu. 

 A důkaz lze doložit i v dějinách, co dnes ani mladá generace neví: Edson Arantes de Nascimento zvaný Pelé

 Skutečná hvězda - fotbalový král přezdívaný Černá perla

 Pelé 

 

Lidská zrůda - Kemar Roofe a jeho vražedná kopačka

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/gNkSAuQwwR2rLc1MlwCae-a3csA=/0x0:1982x3456/920x613/filters:focal(1044x304:1360x620):format(webp)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/64924765/1155035706.jpg.0.jpg

 

 

Hráči slavného mužstva tehdejšího Československa, kteří hráli ve finále mistrovství světa v Chile v roce 1962, byli pozváni do Brazílie, aby se setkali se svými soupeři po 60 letech.

Na tiskové konferenci byl přítomen i Josef Masopust, který na mistrovství světa 1962 mimo jiné proslul také velmi rytířským činem, když během střetnutí ve skupině při hře zraněného Pelého, největší hvězdu mužstva, neatakoval a nechal ho odehrát míč. Tehdy platilo pravidlo, že se při utkání nesmělo střídat a Pelé musel dohrát i se zraněním nebo odstoupit. Ve finále nastoupit nemohl.

"Nechtěl jsem, aby se Pelé při souboji ještě víc zranil, tak jsem metr před ním zastavil. Bylo to na šampionátu velmi oceněno a my jsme dokázali, že i když jde o hodně na nejvyšší úrovni, tak lze hrát džentlentsky a slušně. Od té doby mezi námi vznikl určitý vztah, který vlastně pokračuje dodnes, potkali jsme se od té doby několikrát na akcích FIFA a UEFA a měli jsme spolu také schůzky, když přiletěl do Evropy soukromě," řekl Josef Masopust.

Tým Československa tehdy nastoupil ve finále pod vedením trenéra Rudolfa Vytlačila v sestavě: Schrojf - Tichý, Popluhár, Pluskal, Novák - Kvašňák, Masopust - Pospíchal, Scherer, Kadraba, Jelínek. Dalšími členy kádru byli Jan Lála, Jozef Stibrányi, Pavol Molnár, Jozef Adamec, Václav Mašek, Vladimír Kos, Titus Buberník, Jaroslav Borovička, Jozef Bomba, brankáři František Schmucker a Pavel Kouba.

Brazilci postavili tento tým: Gilmar - D. Santos, Mauro, Zozimo, N. Santos - Zito, Garrincha, Didi - Vavá, Amarildo, Zagalo.

 

A zvrácení, brutální šílenci, kteří chtějí zabít, aby zvrátili prohru, nemají mezi námi co dělat.

Jak je možné, že jste ticho, že už nereprezentujete skutečný fotbal a sport a nějaká zrůda vás umlčí?

Prosím, ozvěte se za naše syny a vnuky a nenechte brutalitu přikrývanou vydíráním z rasismu proniknout do vašich fotbalově - sportovních duší.

Nebo už neexistuje fair play?