Dezinformace stíhá dezinformace a podvodníci manipulují s voliči 24 hodin denně. Není pravda, že Sovětský svaz si chtěl prodejem plynu podvázat Československo, které odmítalo Brežněvovu doktrínu. Opak je pravdou a je čas zastavit další útoky dezinformací.

 

Smlouva byla podepsána v roce 1964 a v roce 1967 k nám začal proudit plyn plynovodem dlouhým 550 km. Sovětský svaz to odmítal, protože produkce plynu na Ukrajině se snižovala a Moskva se snažila dodávkami udržet spotřebu plynu na Ukrajině v plné výši. Nakonec na naléhání československé vlády sovětský zemni plyn k nám začal proudit v množství jedné miliardy krychlových metrů pro celé tehdejší Československo. (Nyní spotřebováváme více jak 8 miliard krychlových metrů). A od roku 1969 začal nahrazovat umělý a bouchavý svítiplyn z koksu zemním plynem a výměna všech domácností byla ukončena v roce 1996.

Další dezinformace z mainstreamových médií, ale i Pirátů či KDU-ČSL  v čele s Jurečkou, natož senátorem Fischerem běhá o vydírání Ruskem. Je to lež a špinavá propaganda a těžko uvěřit, že tyto dezinformace vypouští naprosto nezištně. To by však musela prověřit bezpečnostní skupina, která je tomu určena. Jenomže kontakty v USA části politiků včetně BIS to těžko umožní.

 

Každopádně se fakta dají dohledat a útoky na Rusko jsou podvodné.

První ropná krize v roce 1973 prokázala význam plynovodu, který vláda v roce 1964 prosadila a dnes proklínaný prezident Antonín Novotný s Jozefem Lenártem byla u zrodu. A jak geniální nápad to byl ukázala pozdější doba.

Ani v roce 2009 nás nenechalo Rusko ve štychu, když Ukrajina rozkrádala plyn a vytvářela diverzní akce na území Ukrajiny. Prostě Rusko zvýšilo po krátkém období, kdy ani Topolánek na Ukrajině (jako vedoucí delegace států Evropy) nepřinutil ukrajinské vedení, aby začalo měřit spotřebu plynu na Ukrajině zvýšené množství přepravy severní cestou a od té doby chce Rusko obejít vydírající Ukrajinu a vydírající Polsko posílením severní cesty stavbou Nord Stream II. Nakonec se ukázalo, že Ukrajina k diverzním akcím má svolení či doporučení z USA, aby poškodila rusko-evropské vztahy a USA jako rozvojová zem k nám mohly dodávat stlačený americký plyn.

Jinak se nikdy nestalo, že by nám SSSR, či Rusko plynem vyhrožovalo a nás vydíralo, naopak USA vyhrožují snad každý měsíc od sankcí ke zbraním. (Opět lze dohledat počet sankcí a vystupovaní Pentagonu či amerických vůdců NATO.)

Vše si můžete ověřit: takže ne Rusko, ale USA jsou skutečným strategickým nebezpečím a jak je možné, že toto bezpečnostní služby, které by měly chránit Českou republiku a naše občany nezveřejňují ve výročních zprávách?

Samozřejmě že to občané nevědí, protože netuší, že se to dá vyhledat.

 

A přesná citace jako důkaz, že ne Rusko, ale Ukrajina:

"Signalizoval jsem ukrajinskému vedení, že budu v regionu tak dlouho, dokud plyn nepoteče," prohlásil Topolánek, který během půlročního českého předsednictví EU zastupoval unijní orgány.

Dokázali jste nemožné, řekl Putin Topolánkovi

Topolánek oznámil, že z Kyjeva přiváží ústní dohodu o možnosti, aby ruští plynárenští experti působili na ukrajinském území. Monitorování tranzitu plynu by se podle něj mělo uskutečnit na vstupních i výstupních stanicích na Ukrajině i v sousedních zemích.

"Dohodli jsme se, že zástupci ruského Gazpromu budou na ukrajinském území, a zástupci ukrajinského Naftogazu na ruském území," řekl český premiér.

"Jsem si jistý, že v příštích dnech a možná hodinách bude podepsána dohoda o dodávkách plynu a tranzitu přes Ukrajinu," potvrdil zástupce ukrajinské firmy Naftogaz Volodymyr Trikolič.

Podle Topolánka bylo klíčové, že se v Kyjevě podařilo překonat rozpory mezi ukrajinským prezidentem Viktorem Juščenkem a ukrajinskou premiérkou Julijí Tymošenkovou.

"Dokázali jste nemožné," citovala agentura ITAR-TASS Putinovu reakci. Ruský premiér dodal, že doufá v brzký podpis dohody, která umožní obnovení dodávek plynu.

Český premiér Mirek Topolánek a ruský premiér Vladimir Putin v telefonickém rozhovoru "posoudili možnost, že by Evropská unie za účasti ruské strany poskytla Ukrajině úvěr" na nákup ruského plynu!!! Neboli za rozkradený plyn Ukrajinou!

 

Dnes Piráti a Jurečka vyřvává, jak je Rusko nespolehlivé a vydírající. Lži, podvody a veřejnoprávní Česká televize odmítá pravdu zveřejnit. Ještě že existuje doposud internet, i když ho chce Jourová zablokovat.

 Už chápete, proč i u nás je tak důležitá dostavba plynovodu Nord Stream II a proč nás Ukrajina s Polskem za zády s USA vydírá? Ale bezpečnostní hrozba je... Rusko! Tvrdí to BIS, tvrdí to tajné služby a tvrdí to Jourová, Jurečka, tvrdí to Vystrčil a to už je nějaká váha... Neuvěřitelně podlá špína!