Čeští elfové mapují českou dezinformační scénu a sestavují reporty o tom, komu je dáván prostor, kdo co píše a o čem. Pokud byste se chtěli z nějakého důvodu v reportech ocitnout taky, nemáte šanci to udělat vědomě. Musíte si počkat na to, až váš článek nebo příspěvek převezmou nějaké ošklivé dezinformační weby, které, mezi námi, často prokazují mnohem více svobody než kdejaká mainstreamová média.

 

 

Tady nejde o žádné dezinformace, natož o informace. Jde o vaše nepohodlné názory, které je třeba umlčet. Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty, Demagog, Manipulátoři, Čeští elfové – #ZastavmeJe

Natálie Vachatová

 

Pořád ale nemáte vyhráno. Do svodek se dostanete jen tehdy, když kritizujete Pavla Novotného (protože ten nemá rád Rusko, a to se jim líbí), Ondřeje Koláře (protože ani ten nemá rád Rusko), kohokoli z Pirátů (nemají rádi Rusko, Čínu a ani moc Českou republiku), progresivisty nebo nové vzdělávací rámcové programy jako já.

Víme, co sestavují, nevíme proč

Víme sice, co sestavují, nevíme ale zatím přesně proč. I když první balónky v podobě doporučení, koho do veřejnoprávních médií nezvat, tu už jsou. Od dubna 2020 jsem se k dnešnímu dni ocitla v reportech Českých elfů už celkem 18krát a s největší pravděpodobností nekončíme.

Ve svodkách Českých elfů se ocitnete nikoli za dezinformace, ale za nepohodlný názor. A nechcete to. Protože kdoví, kde a jak za to nakonec skončíte. Určitě víme jen to, že toto udavačské uskupení už přes rok sestavuje seznamy a určitě to Čeští elfové nedělají jen tak.#ZastavmeJe

Natálie Vachatová
Udává anonymní banda zbabělců

V reportu nejsem proto, že bych dezinformovala, ale protože mám jiný NÁZOR než někdo, kdo na rozdíl ode mě nemá ani koule na to jít se jménem a obličejem s kůží ven. Oni totiž ti Čeští elfové nejsou žádní hrdinové. Je to anonymní banda zoufalých zbabělců vedená Bobem Kartousem, vrchním cenzorem, sosajícím léta veřejné rozpočty prostřednictvím nejrůznějších politických neziskovek. 

 

Reporty se nikdy netvoří jen tak

Ve svodkách Českých elfů se ocitnete snadno a ani o tom nemusíte vědět. Ale nechcete to. Protože kdoví, zda za tyto reporty třeba nakonec jednou nebudete stát před nějakým tribunálem. Určitě víme jen to, že toto udavačské uskupení už přes rok sestavuje seznamy a určitě to Čeští elfové nedělají jen tak.