Situace se na bojiští mění každou minutou. Včera byla jistota, že Novičoci ze Salisburi vybouchli Vrbětice a tím prohráli válku Američanů v Sýrii. A ani kufr ricinu jim nepomohl. Dnes do toho mohutně zasáhl Dluhoslav Sobotka a Ukrajina.

 

 

Ruský agent s kufrem ricinu

Expremiér Sobotka exkluzivně o Vrběticích: Rusko chtělo destabilizovat mou vládu

Téměř čtyři roky nepromluvil. Teď ale mlčení prolomil.

V exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy: Rusové tehdy nebyli spokojení s tím, že se po divokých povolebních událostech (lánský puč) v roce 2013 dostala k moci Sobotkova vláda ČSSD, hnutí ANO a lidovců.

 

Ale ouha: Vrbětice prohrály válku Američanům v Sýrii

Seznam Zprávám se podařilo rekonstruovat, proč - jak v sobotu oznámil premiér Andrej Babiš (ANO) - ruští agenti v roce 2014 vyhodili do vzduchu sklad munice a zbraní ve Vrběticích na Zlínsku. A jak se je české policii a tajným službám podařilo odhalit. Podle vyšetřovatelů mohlo jít o sabotáž, aby ze skladu firmy Imex Group nemohla munice putovat k Američanům, kteří takhle chtěli pomoci povstalcům v Sýrii bojujícím proti prezidentovi Bašáru Asadovi. Rusové naopak Aasadův režim podporovali. 

 

A Hamáček to zbytečně komplikuje:

Výbuch měl souviset se zbraněmi pro Ukrajinu, Česko informuje spojence

 Podle informací Novinek měl útok ve Vrběticích zabránit vývozu zde uložených zbraní na Ukrajinu. „Instruoval jsem naše velvyslance při EU a NATO, aby informovali naše spojence o kauze Vrbětice. V pondělí o tom budu mluvit i na zasedání ministrů zahraničí EU,” uvedl v neděli ráno.

 

O spojení Rusů s Vrběticemi jsem věděl už dávno, říká exministr zahraničí Petříček

Nemohu hovořit o detailech, ale informaci mi již sdělili představitelé bezpečnostní komunity,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), který v úřadu skončil 12. dubna a dočasně ho nahradil vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

A je to venku...

 

Jaroslav Hašek:
Osudy dobrého vojáka Švejka III. Slavný výprask

Poručík Dub: Pamatuji se dobře, že asi před dvěma lety jsem prohlásil v rozmluvě s panem okresním hejtmanem, že čeká na nejbližší příležitost nás zákeřně napadnout. A teď to máme!“ vykřikl takovým hlasem, jako by se s ním všichni hádali, ačkoliv všichni přítomní aktivní důstojníci si při jeho řeči mysleli, aby jim ten civilista-žvanil vlezl na záda. A blbeček poručík Dub slavnostně dodal: „… Blut und Leben für Habsburg! Für ein Österreich, ganz, einig, gross!“…

 
A blázinec jede na 200 procernt.
 
Já neříkám tak, ani tak, ale na má slova dojde. Hlásil Vlasta Burian. Bohužel, za ty zhovadilosti zaplatíme všichni. Mohou to změnit volby? Těžko říct, to by SPD a Trikolóra musely šlápnout mohutně do pedálů.

Nebo je to pomsta Koudelky BIS na prezidenta Zemana s podporou Bideta?