Copak vás magoři historie nepoučila? Pražané vítali Adolfa Hitlera jako dnes americké Dragouny a věřili, že nás z krize vytáhne. Pak za šest let strašného utrpení a desítek milionů mrtvých svět pochopil, že to cesta není. Rudá armáda nás zachránila a je to tu dnes znova. Fanatismus opět zvedá adrenalin. A co zítra?

Pražané vítají německé nacisty a Adolfa Hitlera

Německá armáda vstoupila na české území po té, co prezident Emil Hácha svěřil Čechy a Moravu “pod ochranu Říše” podepsáním Společného prohlášení německé a československé vlády. Dnes vláda, Parlament a Senát  svěřuje správu pod USA! A šílené dluhy USA a Evropy stoupají: bez války se pod kontrolu nedostanou!


Spojené státy americké měly v roce 2012 státní dluh zhruba 16,777 319 bilionů amerických dolarů, což je asi 107 % jeho HDP. Tento dluh je nejvyšší na světě a roste rychleji než HDP. V roce 2020 se celkový vládní dluh USA blíží 25 bilionům dolarů!!! A blíží se krach jako v roce 1929!

USA prakticky Černým pátkem (úterkem)  v roce 1929 rozpoutaly krizi a druhou světovou válku, a nechaly vzniknout šílenci a nacistickému vůdci Adolfu HItlerovi. Krach na newyorské burze předznamenal Velkou hospodářskou krizi. Následky krachu zasáhly postupně celý demokratický svět. Již následující den, tzv. Černý pátek, následky krachu dospěly také do Evropy, na jejíchž burzách došlo ke shodnému efektu!

Krach burzy roku 1929 okamžitě vedl k Velké depresi v Evropě. Pokles cen byl zaznamenán celosvětově. Přestože vlády Spojeného království a USA vysoce podcenily rozsah krize, brzy vyšlo najevo, že světová ekonomika je velice úzce propojena, více než kdy předtím. Rozpad globální ekonomiky, obchodu, produkce a následný pád americké ekonomiky byl pociťován v celé Evropě.

Během let 1930 a hlavně 1931 vycházeli nezaměstnaní dělníci na veřejný protest a strhávali na sebe pozornost veřejnosti. Ve Spojeném království se hlavně zaměřovali na “test způsobilosti pro dávky nezaměstnaným”. Protesty byly potlačovány násilně, policie zasahovala, zatýkala demonstranty a uvězňovala je pro rušení veřejného pořádku.

A začala II.světová válka

 

Americká mobilizace za 2. světové války na konci roku 1941 přemístila civilní pracovní síly do války zhruba v počtu deset milionů lidí. Druhá světová válka měla dramatický vliv na mnoho částí ekonomiky a mohla uspíšit konec Velké hospodářské krize ve Spojených státech. Kapitálové výdaje financované vládou představovaly pouze 5% roční investice USA do průmyslového kapitálu v roce 1940; do roku 1943 vláda připsala 67 procent amerických kapitálových investic. A na to se třesou američtí šílenci dnes a my máme být rukojmím: válka má být OPĚT v Evropě, ne v USA!

 

Dnes mají USA opět astronomický dluh a tuto děsivou americkou krizi se opět snaží vyvázt válkou do světa. Historie se opakuje a nadšení děsivé senátní a parlamentní garnitury z touhy po válce nahání husí kůži. Přitom je do očí bijící, že Rusko má obrovské nerostné bohatství, každý rok ekonomicky posiluje, zatímco se USA opět hroutí jako v roce 1929 a místo, abychom zklidňovali situaci, přitápíme pod kotel jako ti šílenci v roce 1938, co se těšili do války a vítali německé nacisty!

Zvěrstvo ze Senátu a Parlamentu nebere konců a myslí si někdo, že se Pekarová, Černochová, Fischer a další postaví do čela, až začne válka? Vážně někdo věří, že Rusku sebereme beztrestně nerostné bohatství, rozsekáme Čínu a budeme mít jejich pokladny k dispozici? Nebo naplníme lazarety lidmi bez nohou a rukou a pochody mrzáků zaplaví sjednocenou Evropu?

ZAŠÍLELI JSTE, ŽE ŽÁDÁTE OPĚT KREV? A JAKÉ BUDOU NÁSLEDKY?

VZPAMATUJTE SE, DOKUD JE JEŠTĚ ČAS!