V Německu prší, v Německu jsou záplavy, pak narazí na větrná pole v Krušných horách a odkloní se na severovýchod do bývalého východního Německa. Vážně jsou větrná pole na výrobu elektřiny pro Českou republiku výhodná?

 

Elektřina se nám bude prudce zdražovat. Musíme zachránit prapodivné skoro zbankrotované firmy z Francie a především z USA jako Westinghouse na jadernou výstavbu. Takže kvalitní, ruské jaderné elektrárny za levný peníz vůdci probruselští nám odklonili. To ale probereme příště. Co kdyby nám slavní němečtí a čeští ekologové odpověděli na otázku, proč se nyní po  šílených polích větrníků odklání voda víc, než v minulých desítkách let? Vážně je sucho zásluhou lidí, nebo se na tom podílí fanatičtí ekologové s obrovskými zisky nejen ze solárních elektráren na úrodných polích, ale dokonce větrníková pole na úbocích hor, která odkloní i vítr směrem od České republiky?

Neměli by větrníkoví ekologové platit reparace zemělcům, kterým (možná) odklánějí vodu?

Otázka, na kterou by měli odpovědět zkušení sedláci, kteří rozumí přírodě a nikoliv ekologičtí rychlostudenti zelení, nebo  pomatená "klimatická Greta"!