Vážně je náhoda, že zrovinka černoši Marcus Rashford, Jadon Sancho a Bukayo Saka za Anglii nedali penalty ve finále a podpořili tím provokaci Black Lives Matter? Zatýkání rozzuřených Britů a fotbalových srdcařů je jedna věc a prapodivné klekání, a vzývání Black Lives Matter věc druhá. A mnozí fandové se ptají, co vyprovokoval Lineker s českým fotbalistou urážkami na adresu přiznivců Slávie a České republiky?

 

„Myslím, že pro rasistické chování není místo ani ve fotbale, ani ve společnosti jako takové. UEFA by v tomhle měla jít příkladem. Nejsem si jistý, že trest na deset zápasů je dostatečný,“ řekl pro Sky Sports bývalý skotský reprezentant Paul Lambert, donedávna trenér Ipswiche. A zveřejněním trestu pro Glena Kamaru se divil třízápasovému distancu pro Kamaru. "Vždyť jenom černý fotbalista prošlápl hlavu bílému českému brankáři z východu a málem zemřel. Taková lapálie...
Jenom pro upřesnění: nejdříve těžce a úmyslně viz foto zranil černý fotbalista bílého beztrestně a teprve pak se vše teprve odehrálo. Nikoliv opačně, jak líčí provokatéři Black Lives Matter!

 

„Trestat někoho za to, že reagoval na rasistické urážky? Copak nikdy nedokážou pochopit, o co tady jde?“ naťukal na Twitter Gary Lineker, bývalý špičkový útočník.

 

Přesně cílená otázka:

"Copak nikdy nedokážou pochopit, o co tady jde?" ptá se  záhadně Lineker před finále.

A ve finále tři černoši Black Lives Matter za Anglii nedají tři penalty.

"Vážně Lineker neví, o co tady jde?" lze parafrázovat jeho otázku.

 

Jaksi i Lineker odmítal ze záhadných důvodů vidět původce provokací černého hráče, jak prošlápl hlavu bílého českého brankáře a málem ho zabil.

Nyní NÁHODNĚ zrovna tři černoši - zastánci Black Lives Matter neproměnili naráz tři penalty a Anglii připravili o mistra Evropy. A Anglie se probudila ze sna.

Vážně zatýkání rozzuřených fanoušků pomůže uklidnit situaci, nebo je to další ohýnek k velkému požáru, který v Evropě a USA doutná a zdá se, že přiživováním a provokacemi vzplane?

Otázka jinak: kdyby provokatéra a polovičního vraha Kamaru zatkli a vyšetřoval by ho civilní soud, dovolili by si tři černoši Black Lives Matter za Anglii nedat beztrestně naráz tři penalty? A možná by i údajný rasismus zmizel jak pára nad hrncem.