Vážně se celý západní svět zbláznil? Pomatená a nemocná Greta vládne zeleným mozkům a zdá se, že stádní blbost je nekonečná. Karel Šíp držel opak hladovky - Jedlovku a Německo zažívá největší Saharu: nejméně 130 utopených. I genialita má své hranice!

 

 

Silné bouřky a záplavy na západě Německa si vyžádaly podle AFP už 123 mrtvých, což je nejvíce obětí v západní Evropě za posledních 25 let. V okrese Bad Neuenahr-Ahrweiler v Porýní-Falci se pohřešuje 1 300 lidí, nefunguje zde mobilní telefonní spojení. V některých městech v Porúří nemají domácnosti přístup k pitné vodě. Záchranné akce stále pokračují.

neporučíme

Ještě před rokem zelení klimatologové tvrdili, že poručí větru, dešti a nutili krávy přestat prdět. Prý pak odvrátí sucho a bude opět ráj na zemi. Slib asi splnili, asi to přehnali a krávy všecho druhu to feministicky dodržely, protože nyní jsou zase velké záplavy.

My starší víme, že je to běžný cyklus počasí a zda se podnebí planety otepluje, či ochlazuje nerozhodneme my, ale příroda si je určí sama, změny podnebí se dějí miliony let, takže na to nemůže mít nějaká pomatená kráva vliv, když to ani soudruzi nezvládli: větru a dešti neporučili.

Že je planeta přelidněná a kolem oceánů už se nenajde mimo zimy samota už ví i malé děti. Že asfalt a beton lokálně vysuší každou bažinu a místo stromů tam jsou paneláky víme také.

Ale volat stále sucho, sucho a pak se utopit je jak v pohádce o koblížkovi. A jak to s koblížkem dopadlo, když se objevil vlk, víme všichni. Co třeba se zamyslet, že je planeta přelidněna, osídlena jsou i místa, kde by naši praprapředci nikdy ani stan nepostvili a pak, když příjde velká voda, tyto přehrady z lidských obydlí prostě voda smete jak papírové krabičky? I Praotec Čech se usídlil na hoře Říp a úrodné údolí oplývající mlékem a strdím využil k obživě. A my tam dnes bydlíme.

Prostě pochopit přírodu se podaří jenom pár vyvoleným tím, že ji pokorně naslouchají.