Sice to někteří parodují slovy "fraška toho šaška", ale zachovejme úctu k elitám. Vždyť za fraškou stojí premiér, ministryně a ministr...

 

Představte si, že k vám do vesnice dorazí Bóža Sobotka s Marksovou, zavolá si starostu a se slovy: okamžitě svolejte všechny podnikatele a nyní vy, starosto mi okamžitě slibte, že mzdy se zvednou do výše podle vzorce, který určí inteligentní feministická žena ministryně Marksová. Ptáte se, jak někdo mohl takovou "blbost" napsat? Máte pravdu, já bych dokonce doplnil, kdo vůbec by mohl takovou blbost vymyslet.  A vidíte, tři se našli.

 

Sobotka a Marksová a Chovanec

 

Pouze si zaměňte slovo starosta za slovo velvyslanec.

 

Když elity excelují

 

Premiér Sobotka se sešel s nizozemským velvyslancem kvůli nízkým mzdám v Aholdu

 Nizozemský velvyslanec Eduard Hoeks by měl informovat vedení mateřské společnosti Ahold o nízkých mzdách, které firma vyplácí svým zaměstnancům v Česku. Zároveň by měl o situaci informovat i nizozemské ministerstvo zahraničí

Po dnešním jednání s ním to očekává premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který se v pátek spolu s odboráři setká se zástupci firmy. Odbory se s vedením společnosti zatím nedokážou dohodnout v kolektivním vyjednávání na nárůstu mezd v příštím roce ani na jednorázovém letošním dorovnání.

 

Automaticky mnohé napadne: má být premiér asociál a nechat Aholdem vydírat naše lidi?

 

Ne, ale odpověď na závěr, protože bývalý sudí Chovanec za pomoci Babiše zase

kope platy dolů!!!!

Není to fraška? Nebo zločin?

 

Cizinci budou moci v Česku pracovat déle bez prodloužení víz, chce vláda

28. listopadu 2016  12:54
 
Usnadnit delší pobyt cizincům v Česku navrhuje vláda. Podpořila návrh novely zákona o pobytu cizinců a změny v dalších souvisejících zákonech, které umožní delší pobyt pracujícím cizincům. Návrh ministerstva vnitra nyní ale ještě musí schválit parlament. (Předkládá ruku v ruce Chovanec a Babiš)
 
 
 
 
ČSSD  a jeho hvězdná pěchota. Nebo to sudí Chovanec odpíská?
(Sobotka, Marksová a Chovanec)
 
V České republice je cca 2,5 miliónu podnikatelských subjektů. Pokud toto (viz Ahold) začne dělat premiér, tak denně musí navštívit 2,5 miliónu podnikatelů. Nebo na to půjde od lesa. Po velvyslanci si zavolá starosty. Těch je cca 6000. Pokud ročně s každým projedná plat v obcích u soukromých firem, tak to máme 6000: 365 =16.438356164 starostů denně, které musí Sobotka navštívit. A důvod je prostý: soukromé subjekty se mohou dohodnout s premiérem, ale nikdo je nesmí nutit do vyplácení mzdy v jakékoliv výši, která je nad tou minimální.
 
 
A kde je pointa?
V komunistickém systému to řídí soudruh premiér a ministr vařečky s ministrem propagandy. Neboli ministr práce a ministr vnitra.
V tržním systému to trh řeší tak, že v okamžiku více zakázek se přidá mzda, stroje se využijí na 110% - 150%  (zvedá se razantně základní mzda, ale i přesčasy, které lidé dočasně rádi využijí) protože jinak zaměstnanec uteče k tomu lepšímu podniku a špatný zaniká. Tak se zvyšuje prosperita a mzdy.
 
 
 
A  v šaškárně mistrů socialismu z ČSSD?
Nejsou lidi a musely by se zvedat platy? Soudruh Sobotka poprosí starosty, podnikatele, velvyslance o zvýšení mzdy a Marksová to podepíše, zatímco ministr antipropagandy, bývalý fotbalový sudí sem pozve Ukrajince a Bulhary, aby zabrzdil navýšení platů. Neměla by se ta dementní strana mezi sebou dohodnout, zda má stát prosperovat, nebo hrát divadlo?
 
P.S. Nekritizuji tolik Sobotku, že do toho zoufale vstoupil. Náš stát posílá na západ 270 miliard ročně odměn a dividend, takže nás děsivě vydírají. Ale že ve své straně má pitomce (promiňte), který se stará o antipropagandu, ale přitom pomáhá Babišovi, aby extrémním počtem migrantů srážel totálně mzdy! Opakuji, v rámci jedné strany! A to už je snad na inzultaci rozhodčího fotbalu...