Není to tak dávno, co nám Slováci kynuli s láskou, že naše blbost je pýcha, která předchází pád, neb oni už nás předeběhli: mají euro dříve, než my. A připomeňme si titulky našich dezinformačních mainstreamových řetězců a eurofanatiků. Jenomže ne doba hojná a úrodná, ale neúroda prověří.

Slováci předběhnou Česko do roku 202o (tvrdili ještě v roce 2015)

euractiv.cz

České odmítání eura je iracionální.

Tvrdí ekonom Lubor Lacina, který zkoumá otázky evropské hospodářské integrace do Bakalových novin.

České domácnosti a firmy mohou na přijetí eura jen vydělat, říká ekonom Tomáš Prouza

Euro na Slovensku

Pozoruhodný je kontrast mezi 77% podporou na Slovensku a pouze 21% u nás. „Slováci si ověřili, že jim euro pomohlo, pořvával génius Prouza. „Euro představuje sjednocující symbol Evropy, s eurem se na kontinentu snáze cestuje, obchoduje a investuje.

 

 

Je rok 2021 a Slovensko je na tom hůř než před přijetím eura. Pád do hlubin zoufalství a hrůzy EU!

Tabulka členů Visegrádské skupiny od Mezinárodního měnového fondu – hrubý domácí produkt na obyvatele podle parity kupní síly pro rok 2020 vypadá následovně:

Pořadí   Země HDP (v USD/rok)
1. Česká republika   40 293
2. Polsko 33 739
3. Maďarsko 32 434
4. Slovensko 32 184

 

Připomeňme si

Václav Klaus excelentní reformou nezadlužil náš stát a dodnes říká Schillerová, že jsme díky tomu historicky nejméně zadluženou zemí. (I když dle ní je historie stará 2 roky...) Polákům západ odpustil obrovské dluhy, protože potřeboval agresora proti Rusku svázaného s Bruselem. Maďarsko díky Orbánovi, kdy převzal zem v dezolátním stavu po pověstném výroku: Lhali jsme ráno, lhali jsme v poledne, lhali jsme večer,“ jak prohlásil Ferenc Gyurcsány a ještě dodal, že stovkami triků zastírali skutečný stav ekonomiky,  se nyní zvedá z popela, zatímco Slováci se hroutí do hlubin. Ale mají jásající euro.

 

Důkaz dluhu za Klause a jak se historicky dluh navyšoval

 

Oficiální měnou v ČR je koruna

Oficiální měnou v Polsku je zlotý(zł -zloty)

Oficiální měnou v Maďarsku je maďarský forint HUF

Oficiální měnou Slováků je "bájné" euro

------------------------------------

A možná budete v šoku z oficiální statistiky s poukázáním na pirátské idiotství

Ještě překvapivější zjištění je pro našince to, že jsme aktuálně v hrubém domácím produktu na obyvatele podle parity kupní síly dokonce předhonili Izrael. Ten se vždy považoval za jednu z nejvyspělejších zemí a nejbohatších zemí. Pokud jí stále je, přejme to Izraelcům, nicméně u nás se už žije lépe. A kdo je o jedno místo před námi? Pro většinu lidí to bude opět šok. Je to Japonsko. Ano, dříve bylo v žebříčku výše a spousta zemí jej předběhlo. I to ovšem svědčí o úpadku země vycházejícího slunce a naopak o našem rozvoji.

Euro ano či ne

Na Euru vydělává v Evropské unii hlavně Německo, protože má vyšší produktivitu práce, než jižní státy, které ovšem také nemají vlastní měnu, a tak nemohou provést devalvaci své měny a tím zvýšit konkurenceschopnost svých produktů. Německo se tak stalo vládcem Evropy, tentokrát bez válek a faktického zabírání cizího území. Z Eura profituje ještě Nizozemí a částečně Rakousko s Finskem. Chudým zemím Evropy Euro naopak spíše škodí. I to je možná důvod, proč jsou Slováci nyní nejhorší z Visegrádské skupiny zemí. Rok 2021 bude každopádně ve znamení pokračujících změn a jen připravení v něm uspějí. Zatím si nevedeme špatně, chce to ale myslet pozitivně a vydržet. Třeba v roce 2021 předhoníme i ty Japonce.

Krásně napsaný doslov "Euro ani či ne" podepsán "OsamelyMisak" a dodám: a sebrat Schillerové možnost další sekery!

 

 A perlička na závěr:

svědčí to o skvělém hospodaření současné vlády? Ne! Dluhem se nikdo nikdy do bohatství nedostal! Ostatní jsou na tom ale daleko hůře! Zadlužení Itálie, Řecka netřeba komentovat a Japonsko je absolutně nejzadluženější světa! A právě o to jde, naše rychlost zadlužení nás směruje do rovníkové Afriky. Těžko říct, proč chtějí Piráti či část ODS poškodit Českou republiku, proč nás chtějí svrhnout z útesů do hlubin bídy.

Proč Japonsko, které bylo dlouhá léta synonymem bohatství? Pro ty, kteří netuší a pak poslouchejte, jaké žvásty říká Schillerová

Japonsko je nejzadluženější zemí světa, jehož veřejný dluh dosahuje 238 procent HDP. Kdyby tedy měli Japonci závazky své vlády zcela uhradit, museli by na ně pracovat dva roky a čtyři měsíce. Jde o důsledek dlouhodobého financování vládních výdajů pomocí prodeje státních dluhopisů. A Japonsko se sune do bídy, zatímco my máme ještě vžité o jejich úžasném bohatství. Už není.  (Poslední navýšení není zatím k dispozici)

A už chápete, proč jsme začali pošilhávat po Rusku? Absolutně ne pro nostalgii po RVHP a SSSR s bolševiky v čele. Ale Rusko je nejméně zadluženou zemí světa, má největší nerostné bohatství a od roku 2000, kdy bylo v defautu, se tvrdě a nekompromisně sune do popředí přes sankce a vyhrožování, zatímco USA také s šíleným dluhem a nyní šíleným prezidentem se sunou s Japonskem  do nicoty. Mimochodem i proto všichni prchají z dolarové zóny, Rusko už v dolarech nemá nic a je otázkou času, co USA provedou. Zatím ze zoufalství vyhrožují zbraněmi a válkou!

 

Vážení čtenáři, pokud budete diskutovat s dezinformacemi Pirátů, Prouzy, eurofanatiky, pražskou kavárnou,  smíte z dat výše čerpat, smíte se odvolat na tento web. Vše je ověřeno, zdůvodněno a sami si můžete dohledat i jinde. Zde to máte pouze vše pohromadě a zdůvodněné.

 

Související

Je výhodné pro Českou republiku euro, nebo česká koruna?

Merkelová si stěžuje na slabé euro, ale platí to i pro Itálii, Řecko a další? Důkaz nesmyslnosti eurozóny.

Euro je u konce, nastává kolaps, je přesvědčen zakladatel evropské měny Otmar Issing

Vážně drtí Slováci eurem českou korunu? Zde jsou důkazy.