Všichni zoufale potřebují Moskvu, ale až překvapivě Macron přiznal, že král je nahý. Samozřejmě to nemůže zatím dát úplně najevo, tak to ukrývá za přitroublé průpovídky multikulturních šílenců, kteří dělají zkázu větší, než islámský stát.

 

Zázrak, který se děje na čínsko-ruské "magistrále" už nikdo nemohl ignorovat

 

Donald Trump to sice chtěl učinit první, ale nemocné "mccarthismem" chycené mozky kolem Mc Caina mu to nedovolily a Macron (skutečně překvapivě) zaútočil první: francouzská krize je hluboká a buď musí odejít z eura, nebo spustit obchod s rusko-čínským tandemem. A to, co začal Farage a Le Penová, přebírá Macron a začne brzo rvačka, kdo bude na této magistrále premiantem.

 

Samozřejmě navenek Macron volí silná "lidskoprávní" slova a samozřejmě Putin naslouchá

ale samozřejmě se v zákulisí řeší to hlavní, proč se Francie dostala do čela žadatelů. Zaměstnanost ve Francii není růžová a silné euro jí nijak nepomáhá. Sice někteří ekonomové stále tvrdí, jak se euro zotavuje a sílí, ale tato komičnost či hloupost na pozadí toho, že ECB se snaží kvantitativním uvolňováním euro oslabit, je impozantní. A stejně tak USA. Co by za to dala americká administrativa, kdyby mohla dolar více devalvovat. Jenomže na dolar je navázáno zatím skoro vše a tak pro americkou administrativu je to Sophiina volba. Donalda Trumpa by zapojení do "Hedvábné stezky" ekonomicky nakoplo, ale mazaně to první využil Macron, protože za Trumpem stojí skanzen a archeo minulého století a chovají se jako blázni.

 

Možná bychom si měli připomenout dvě polohy: na jednu stranu pokřikování sankcemi na Putina a Rusko, na druhou stranu přímý ropovod do Německa a francouzská strana hledá, jak vložit peníze do investic s Ruskem, které by zaměstnalo tisíce lidí. Takže zakrývá velké (ne)shody s Merkelovou a nemožnosti sladit s Německem krok na jednotném euru. Je jasné, že má Trump kyselý úsměv na rtech z hlupáků, které má za svými zády. Jistě, dvěstě let bylo třeba i v nesnázích používat dvě věci: na každého "thymolínový" úsměv a hlásat, že Amerika je "first",  Amerika je "great", ale vůdcovské je také říct, že spadla klec, že už to není pravda, že centrální banka FED si prostě neví s dluhy rady a žít na dluh je prostě s "great USA" finito.

Zdá se, že to pan prezident Donald Trump pochopil a proto žene USA do férových obchodů, kdy ti, co na USA "rejžovali" prostě zisky musí rozdělit a že obě strany, jak USA, tak prodávající musí mít svoji ziskovost, jinak se obchod neuskuteční. (Slova Adama Smitha z "Bohatství národů"). Bohužel pro USA - zatímco Trump věkem stár, duchem bystrý a mlád, skanzen z amerických škol na Wall Street pracuje formou archetyp. A dluhy USA svírají a drtí ze všech stran, byť si mnozí užívají slávu zašlých dob a drive - akcelerace je na východě, což si tito stařešinové duchem ze západu nechtějí veřejně přiznat.

 

 

Václav Klaus pochopil první a zahájil ofenzívu na východ,

Miloš Zeman zavelel vpřed a Emmanuel Macron prezident Francie jako první (vážně překvapivě) zahodil škrabošku dávno zašlé slávy a oznámil:

král je nahý, bez pomoci východu se již neobejdeme. Tam je budoucnost a kdo zůstane stranou, jakoby by ve 21. století nežil.

 

Vážně nic neznamená občasné výkyvy na této nastoupené cestě Ruska a Číny. I USA měly válku Severu proti Jihu, dramatická období povstání dělníků a různá úskalí, ale tvrdým kapitalismem, co je dnes v Rusku a Číně, se vyšplhaly na vrchol. Dnes je na západě tupý socialismus, ochrana práv menšin co nepracují a ostatní vydírají, ochrana klimatu a útočení na "Slunce a jeho žár" kdy západ nesmyslnými dotacemi poroučí větru a dešti, což si RVHP už dávno vyzkoušelo a SSSR na tom padl na ústa...

 Na závěr: všímejte si, jak zoufale málo prostoru dostává Putin v mainstreamových médiích při návštěvě Francie a když už je jeho návštěva přiznaná, je slyšet něco o homosexuálech v Čečensku, o Krymu a Ukrajině, ale co skutečně projednávají a že francouzský prezident přiznal potřebu spolupráce s Ruskem (ale i Ruska s Francií samozřejmě) je odbyto jedním štěkem na závěr zpráv. Trapné.

__________________________________________________

Pod čarou pro hnidopichy

autor článku popisuje trend, nikoliv status quo: jasně, že je bráno v úvahu zpomalení v Číně a strach z bubliny, která byla v Japonsku kolem roku 1980. Samozřejmě je bráno v úvahu, že se musí uskutečnit za pochodu další strukturální změny v Rusku, další očištění bank, že cena ropy a plynu bude nadále kolem 55 dolarů, protože vyšší cena akceleruje břidlice v USA a tím opět další pokles, ale to nejhlavnější - strašné prognózy západu do dalších let, kdy naděje v roce 2017 střídá skepse do následujících let a po FEDu musí ukončit nákupy dluhopisů a tištění peněz i ECB - není kde brát. Šílená zadlužení táhnou západní ekonomiky ke dnu a pokud USA skutečně zablokují Německu a Japonsku neomezený a jednostranný vývoz do USA, zlepšovat se sice bude pomalu bilance v USA, ale svět západní padne na ústa. Bez dramatických deregulací prostě Evropa zemře a my s ní. Proto ten náš zoufalý pohled na východ a nikoliv láska k SSSR, jak nám stále předkládají dementní Evropské hodnoty. A zdá se, že francouzský prezident jako první zahodil škrabošku a...

 

 

Úzce související, který už nelze zpochybnit, byť to tenkrát vypadalo jako první "fantasmagorie". Přitom ta vize je jak na dlani.

Den, kdy se zhroutil americký sen – dramatický světový převrat nastal

 A následující

Pochopil Zeman narozdíl od Sobotky "Den, kdy se zhroutil americký dolarový sen"?