Když spadlo před léty ruské letadlo s hokejisty, a pak další s Alexandrovci, "demokratické komando" se trhalo smíchy. Doslova. Zaostalé Rusko, co se divíte...

 

A pak to začalo:

29. 10. 2018

Tři měsíce starý stroj Boeing 737 MAX 8Lion Air se zřítil do moře, nikdo nepřežil, všech 189 lidí zahynulo.

 

28.2.2019

Stíhačka F-15 musela odpálit nazdařbůh munici za čtyři a půl milionu dolarů

 

10. 3. 2019

Další nehoda Boeingu 737 MAX 8. Pád letadla Ethiopan Airlines nepřežilo 157 lidí

 Americká společnost Boeing doporučila po celém světě odstavit z provozu veškerá letadla generace Boeing 737 MAX. Všechna letadla zůstala na zemi, společnosti hledají náhradu. Vydáváme nouzové nařízení, kterým zakážeme všechny lety 737 MAX 8 a 737 MAX 9 a letouny spojené s touto řadou,“ řekl Trump. Cely svět vydal nařízení, že nesmí ani jedno vzlétnout. Boeingu se dramaticky hroutí zakázky. Dnes už jsou ztráty nedozírné a zatímco dříve dávaly USA pokuty celému světu (včetně německých bank), dnes celý svět zvažuje žalobu na USA a Boeing. Čistý zisk amerického výrobce letadel Boeing v prvním čtvrtletí meziročně klesl o 13 procent na 2,15 miliardy dolarů (zhruba 49 miliard Kč). Dodávky letounů 737 se meziročně propadly o zhruba třetinu na 89 strojů. Boeing v polovině března v důsledku nehod pozastavil dodávky letounů 737 MAX zákazníkům.

Druhé čtvrtletí bude masakr. Začátkem dubna Boeing oznámil, že se rozhodl dočasně snížit tempo jejich výroby téměř o pětinu na 42 strojů měsíčně. A zájem o letadla je nyní nulový.

Dostane se nakonec do konkurzu?

 

Pád a drama v USA nekončí

10.4.2019

Japonsko přišlo o ultramoderní stíhačku americkou F-35. Stroj se zřítil do moře.

 

 

Přípravy SpaceX na první lety s lidskou posádkou v troskách. Crew Dragon vybuchl během zkoušky motorů. Americká NASA zoufale žádá a prověření všeho dostupného. Nejdříve vše bylo utajeno, miliardáři hlásili anomálii při zážehu třetího motoru. Nakonec se ukázalo, že vše je lež, naopak, že je vše v ještě větší katastrofě, než kdokoliv věřil. Proto se hned spojili s Ruskem, zda by jim nepomohlo. To Rusko, které je prý zaostalé a v dezolátním stavu.

 

Náhodně nafilmovaný test a SpaceX musel s pravdou ven

 

 Crew Dragon byl před nehodou favoritem v závodu mezi SpaceX a Boeingem o to, kdo jako první dopraví astronauty na ISS. Boeing se dostal do skluzu, jenomže Crew Dragon vybouchl a Boeing je v dezolátním stavu.

 

A svět?

Japonci protestují proti americké okupaci Japonska. Srbové protestují proti okupaci srbského Kosova. Kolos Boeing ztratil polovinu zakázek. Americké tajné služby šílí a obviňují Putina, Rusko, Čínu, Německo, Araby a další z celosvětového spiknutí proti USA. Dementní americký senát vyhlašuje sankce na celý svět, novičok, Huawei, Venezuela, Kuba, Irák, Irán, Libye všichni jsou teroristi a USA?

Zoufale se snaží jako rozvojový stát prodat někam do světa ropu a plyn, část krade Venezuele a věří, že jim to projde. Předlužené USA jsou stejně jako dolar před zhroucením, Rusko už odešlo z dolarových plateb a přidala se nejen swapem Čína, Írán, Sýrie, další následují jako Turecko, Jižní Korea.

A Koudelka z BIS, TOP 09, STAN, Piráti a ODS se zoufale potácí mezi ukotvením, zatímco svět se otáčí k Hedvábné stezce a odvrací se od Evropy a USA. Německá ekonomika padá, odhad ze skoro 2% padl už na 0,6 HDP a propouští. Pád západu se zrychluje. Stejně jako dříve Rusko, než přišel Putin.