Najednou utichlo drama kolem Venezuely? Samozřejmě, protože Guaido (mimochodem, co udělá prezident Zeman, který ho pasoval do prezidentské funkce bez voleb) zpronevěřil peníze a prokurátor připravuje obžalobu a za druhé: díky pomoci Ruska kryptoměnou "Pedro" podvázanou na ropu přešla Venezuela z režimu hyperinflace do režimu velká inflace.

 

Hyperinflace je obvykle definována jako měsíční inflace vyšší než 50 procent. Zdá se v rozporu s předchozími prognózami MMF, že inflace dosáhne 10 milionů procent v roce 2019, směje se venezuelská vláda. A tak se opět MMF sekl. Lakonicky: Madura to díky Putinovi (zatím) zvládl.

Ministerstvo financí předběžně spočítalo míru květnové inflace na 31,3 procenta, podle BCV měsíční inflace se snížila z více než 100 procent v lednu a únoru na 34,8 procenta v březnu a 33,8 procenta v dubnu. Venezuelská vláda loni zahájila měnovou přeměnu v srpnu jako součást komplexního souboru hospodářských opatření, odstranění pět nul ze silného Bolivaru (BSF) a zahájení Sovereign Bolivar. Další opatření obsažené fixací měny ke kryptoměně Petro (za pomoci Ruska) a devalvací směnného kurzu. Je jisto, že pro některé firmy toto opatření dobré není. Americké.

 

A americké sankce navíc zavinily smrt mnoha lidí.

 Analytici z washingtonského Centra pro hospodářskou politiku výzkum (CEPR) nedávno zveřejnili zprávu o dopadech amerických sankcí s důkazy že oni byli zodpovědní za nejméně 40.000 úmrtí od roku 2015. BUSA blokuje dovoz potravin a dokonce tolerovali rozkrádání miláčka USA Guaida. A co dělá slavná OSN? Nic, nebo řeší Izrael a stále dokola komedii kolem antisemitismu, neboli stálé rozdmýchávání nenávisti!

 

Proč je vyšetřován Juan Guaido?

Podle Rodriguez Vecchio a Citgo jsou odpovědní za účetní podvody v hodnotě více než US $ 70 miliónů, které byly údajně určeny pro platby úroků z PDVSA v roce  2020. Do vedení board byl jmenován Guaido v únoru poté, co americké úřady zmrazily venezuelský majetek v zemi včetně Citgo.

 

 Jak jsou věrohodné mediální řetězce napojené na veřejnoprávní? Proč jenom papouškují?

Venezuela v rozkladu, Maduro ji táhne ke dnu. Třetina lidí má jen ...

https://zpravy.aktualne.cz/

Inflace ve Venezuele stoupne na 10 miliónů procent, odhaduje MMF ...

Novinky.cz
 

  Předešlé

Po Rusku se z klinče dostává i Venezuela (za pomoci Ruska) a USA zuří (2.3.2018)

 
 
 Je záhadou, že lidem nevadí: co USA zničí, Rusko napravuje. Kdo je vlastně ten zlý a kdo hodný?