Stále více lidí vyjíždí do Ruska, aby tu "hrůzu" viděli na vlastní oči. I my jsme neodolali, a na tu "hrůzu" se jeli podívat. A potvrzujeme: hrůza to je, ale nikoliv Rusko. Ta hrůza a děs na nás teče z veřejnoprávních médií, z jejich dezinformací, z jejich ohýbaných pravd,  i když je Rusko někde jinde, než v bídě a zoufalství.

 

Zatímco se na nás z České televize valí miliony Navalnych a Stoltenbergů (NATO) jako vrchních šiřitelů nenávisti, kteří se prý hroutí před hrozbou Ruska, Rusové žijí jiným životem a Evropa je jim ukradená, nebo někteří mají starost, jestli někomu v Evropě opět nehrábne a na Rusko nezaútočí. Divné, když zdejší propaganda tvrdí opak a lidem, co chtějí znát pravdu nenávistně nadávají do "rusofilů".

 

I obyčejní Rusové si už žijí " na úrovni". A proč to Česká televize neukáže?

Překvapivá informace i pro nás: proč je tolik Číňanů v Rusku?

Pokud přijedete do Ruska, přímo do hlavy vás praští jiný svět: obrovská výstavba moderních dálnic, obrovské množství nových bytů, obrovská výstavba statisíců bytů, na které, světe div se, Rusko peníze má a dokládá to nejmenší dluh na světě. (Lze to nalézt ve všech statistikách). A protože to Rusko nemůže zvládnout samo, Putin navrhl Číně, aby se na investicích a modernizaci Ruska podílela.

Tempo výstavby a modernizace je ohromující (foto z autobusu)

Pozor, obdoba roku 1990 u nás, ale: zatímco právníci jako Kalvoda a další z oné doby připravovali smlouvy bez omezení, takže západ si odváží sta miliard ročně v dividendách a bude odvážet stále  a ještě se nám směje, poučený Putin to nabídl mazaně: na dvacet až padesát let, Číňané se o svěřený majetek musí starat a teprve dividendy navíc jdou do Číny. A po uplynutí doby majetky zůstanou Rusku, neboli se vrátí zpět.

Je jasné, že je nyní v Rusku Číňanů jako much a Rusům vadí. Ale neprotestují, protože vědí, že smlouvy jsou ošetřeny (Kalvodové se tam k veslu nedostali) a činské firmy jim nic zašantročit nemohou, narozdíl od "hodného" západu u nás.

 

Druhá věc, která vás praští do nosu je svět před Putinem a po Putinovi, jak dnes většina Rusů nazývá období před rokem 2000 a pak po něm. Asi jako my používáme oficiálně název "po sametové revoluci".

Na jedné straně vidíte, kde žili Rusové do roku 2000 a jaký to byl svět, na druhé straně vidíte svět Ruska, který se vytvořil během krátkých 19 let. Tisíce kilometrů dálnic, tisíce kilometrů silnic, obrovské množství nových bytů, a neuvěřitelné množství jeřábů, dopravních prostředků, dělníků a... To, co my uděláme za deset let, v poměru obyvatel to Rusové udělají za rok. Například Petrohrad je velký jako Slovensko a zatímco Slovensko postaví jeden byt, Rusové deset až dvacet, k tomu silnice, dálnice a parkoviště. Jakoby se zhmotnil výraz Julia Fučíka, kde zítra znamená již včera. My se tomu tenkrát smáli: netušili jsme že to Rusové jednou dokážou a my z toho budeme vytřeštění.

A porovnání s bídou v USA? Proto Francouz Gérard Depardieu, proto Američané, kteří navštíví Rusko žasnou. V USA je bohatá minulost, v Rusku budoucnost.

Šok!

 

A ještě jednou: to vše se děje z reálných peněz, s minimálním zadlužením, neboli peníze vydělané se "neprožírají" jako u nás, ale investují se a ještě skupují obrovské množství zlata na podporu budoucí silné měny a stabilizace! Připočtěte si zoufalé sankce, které navíc Rusko posílily. Je jasné, že nenávist těch "lepších" ze západu a NATO je nekonečně šílená!

 

Udivuje obrovská výstavba infrastruktury, dálnic, mostů, podjezdů a bez zadlužení! (Opět z autobusu, takže není čisté foto)

Samozřejmě že zaslepenost by byla stejně hloupá, jako naše veřejnoprávní propaganda: musíme souhlasit, že veřejnoprávní média nelžou. Ta bída ještě vidět je. Infrastruktura je zatím pozadu. I ty "pastoušky" tam jsou. Pouze veřejnoprávní média ukazují jenom ty zbývající pastoušky, zatímco obrovská výstavba a obrovské množství opravovaných památek se tají!

Pokud hovoříte s lidmi z Moskvy či Petrohradu, ale i z malých obcí, všichni na tatíčka Putina pohlížejí se slzou v oku. Faktem je, že někteří ho příliš adorují: náš milovaný Putin apod.. Jenomže divme se jim: on nejdříve musel tvrdě stmelit zem, následně donutit oligarchy, aby za majetek Ruska si neužívali Britové či Američané a ještě se Rusku smáli, čímž se stal Putin západu nepřítelem číslo jedna a ještě národu vysvětlit, jak dál. Ne malinkému českému, ale obrovskému ruskému.

Všimněte si, že reformu z let 1990 - 1996 dodnes u nás především mladí jako Piráti nechápou a dluhy po roce 2000 hází na Václava Klause staršího. Blbost je nekonečná.

Dnes je již stálý příjem v Rusku realitou, životní úroveň stoupá a Rusové si začínají života užívat. Obyčejní Rusové, ne papaláši. Mimochodem: jak pracuje naše propaganda už jsme zde jednou ukazovali o Ňagani:  Svobodná Free Evropa je stoka dezinformační: ruská Ňagaň protažena propagandou a fakta - budete v šoku!

 Přesně proto se nesmí jezdit na Krym stejně tak, jako za komunistů jsme nesměli na západ: v té době šlapal, socialismus se hroutil a my to nesměli vidět. Dnes se situace opakuje, ale v obráceném gardu: my nesmíme na Krym, pouze máme dělat dluhy a pomáhat nakupovat rakety USA. Už nic jiného totiž tato banánová republika nevyváží. Vlastně ropu a chce plyn. Náskok technologií se totiž rapidně smrskává a dokonce v USA daně neplatí, takže negramotnost vesele stoupá a na léky už polovina Američanů také nemá.

Jako v obráceném heslu Julia Fučíka: USA jsou země, kde včera znamená zítra. Smutné. Ale stále vyhrožují a chřestí zbraněmi. Smutný konec impéria. I když Trump zoufale volá "First USA". Ano, v dluzích...