To si ani neumím představit, oni pracují, usedavě pláče Florence Widdicombe, šestiletá školačka z Tootingu v jižním Londýně: karta s kotětem v Santa hat obsahovala zoufalý vzkaz z čínského gulagu.

 

 Zrůdnost skloubená s propagandou kvete i o vánocích: toto zneužívání dětí nevadí?

Holčička hned pochopila, že je strašné pracovat a že to porušuje lidská práva. A ještě Ujgurů. To přece nejde, abyste nutili lidi k práci. Dokonce Ujgury. Ve vězení. Pláču krokodýlí slzy, aby už vězni v Číně nemuseli pracovat, naříká šestiletá a asi zahájí demonstraci. Jako už slavnější Greta. Možná také přestane v pátech chodit do školičky. 

 

"Jsme cizí vězni v čínské věznici Qingpu v Šanghaji," četla zprávu velkými písmeny. "Jsme nuceni pracovat proti naší vůli." Prosím, pomozte nám a informujte organizaci pro lidská práva.

shocking Florence (foto facebook)

„Byla jsem šokovaná,“ řekla 6 letá Florence BBC a dodala, že jí bylo smutno, když jí rodina vysvětlila, co vzkaz znamená. Její otec Ben Widdicombe uvedl, že tomu nejprve nechtěl věřit a myslel si, že jde o nějaký vtip.

Vzkaz holčičce zrovinka v době kampaně proti Číně

„Když jsme se nad tím zamysleli, došlo nám, že může jít o poměrně vážnou věc,“ řekl. „Byl jsem velmi šokován, ale také jsem cítil zodpovědnost to předat Peterovi Humphreymu, jak mě autor požádal,“ dodal. Rodina se spojila s novinářem Humphreym, který kontaktoval jiné bývalé vězně a ti potvrdili, že byli k práci nuceni.

 

Je to strašné, strašné. I v USA se našli lidé, kteří v čínském vězení pracovali, ač na to nebyli zvyklí. Hrůza, děs, práce je zločin a Čína je proto zločinná.

Není Apríl až v dubnu? Nebo nás vážně mají za takové idioty, že tato propaganda s něžnou tváří holčičky o vánocích běží v celém řetězci mainstreamových a veřejnoprávních médií?