Příjmy Rusů poklesly nejvíce od roku 1999, hlásí ČTK. A v roce 1999 bylo Rusko bankrot,  mnoho ruských občanů čekalo i třičtvrtě roku na výplatu. Jelcin mnohé vyplácel v naturáliích. Takže s Ruskem je konec?

 

 21. června 2016  REFLEX

Jan Jandourek 

Rusové nebudou kupovat boty,  šéf jeho kampaně má rekordní příjmy.

Reálné příjmy Rusů poklesly v květnu o 11,5 procenta ve srovnání s předchozím měsícem. Prudký pokles příjmů sil se Rusové snaží vyrovnat snižováním výdajů na potřebné položky. Podle průzkumu provedeného společností pro výzkum trhu Romir 43 procent Rusů muselo v průběhu minulého roku seškrtat výdaje na potraviny a 31 procent uvedlo, že méně utratí za obuv a oblečení. 

 

25.01.2019

Autor: ČTK

Reálné příjmy Rusů se navzdory vládním prognózám v roce 2018 snížily, a to už pátý rok za sebou.

 

Podle řady politologů je dlouhodobě trvající reálný pokles příjmů a současně růst životních nákladů obyvatel jedním z důvodů znatelného poklesu důvěry ruských občanů ve vládnutí Vladimira Putina v posledních měsících. Podle státní agentury VCIOM se prezidentova důvěryhodnost propadla v lednu na nejnižší úroveň od roku 2006. Pokles příjmů obyvatelstva je překvapením pro ruskou vládu...

 

ČTK

18.7. 2020

Příjmy Rusů poklesly nejvíce od roku 1999.

Peněžní příjmy Rusů v druhém čtvrtletí letošního roku meziročně poklesly o osm procent. Podle ekononomů hlavní rána osobním příjmům v podmínkách pandemie přijde v druhé polovině roku. V dalším čtvrtletí by příjmy mohly klesnout o 17,5 procenta... 

 

 Chudáci Rusové, zdá se, že už hlouběji nikdo klesnout nemůže. V roce 1999 bylo mnoho Rusů bez výplaty a za dvacet let jim klesly příjmy o dalších 50%. Je teda záhadou, jak může klesnout nulový příjem o 50%, leda, že by vše odcházelo Putinovi rovnou na daču.

Ještě jednou: v roce 2000 miliony Rusů nedostávaly výplaty. V roce 2020 jim klesly příjmy o dalších cca 50%. Matematická záhada, s kterou by se neporadil ani Albert Einstein se svojí teorií relativity.

 

Umíte pochopit, že změny v ruské ústavě v roce 2020 schválilo v referendu 77,9 procent voličů ve prospěch Putina, aby se mohl účastnit dalších voleb, když ho tak nenávidí a zničil jim život?

 -------------------------------------------------

Fakta:

Podvodníci - manipulátoři vždy totiž zapomenou napsat jednu část. Když stát zvedne plat z 20 000Kč na 40 000Kč, zajásáte. Pak příjdete do obchodu a hovězí ze 150Kč se zvedne na 300Kč a brambory z 10Kč na 20Kč a zjistíte, že na tom lépe nejste. A přesně takto s vámi manipuluje mainstream. Rusové jsou na tom lépe než v roce 2015, 2016 atd., ale kurz rublu opticky vůči cizí měně se zhoršuje, takže Rusové si v zahraničí koupí skutečně méně, zatímco doma si žijí lépe. A mainstream ukazuje pouze KURZOVNÍ POMĚR, což nic nevypovídá o životě běžných Rusů.

Jen tak mimochodem si můžete dohledat: ruská ekonomika má šestý největší HDP světa dle parity kupní síly a v nominální hodnotě jedenáctý největší HDP. A hlavně: v základních potravinách a energiích jsou soběstační, takže jim svět může být ukradený. Proto tak manipulátoři a skuteční dezinformátoří zuří!

 

 Související

Budete v šoku: mají větší plat Rusové, nebo Američané? Ekonomické porovnání v roce 2018

Je vážně ušetřených 124,5 miliardy USD (2,9 bilionu Kč) + přebytkový rozpočet ruská krize?

Rok 2020: strašná krize v Rusku, lidé skoro umírají hlady. Prosím čtěte!