Slibem nic nezkazíš, nikomu neublížíš a hloupé potěšíš. Tak nám zase nakoupila EK 300 milionů dávek vakcíny, které nikdo neviděl, dokonce ani neexistuje. Ale až bude, tak budeme šťastně žít až do smrti.

 

Komu hráblo?

Milí spoluobčané, pošlete do Bruselu zálohu a Brusel vám pošle prázdné lahvičky na vakcíny proti koronaviru. Chcete deset, sto? Žádný problém, i název už je. AZD1222 se jmenuje. Ručně si to můžete na lahvičku dopsat.

A víc můžete brát. Hlavně si připravte fiňárky. Vlastně vy ne, vláda to za vás zacáluje. Přece je lepší zaplatit drahý, který neexistuje, než levný z Ruska, který se už začala vyrábět.

Komise už koncem července oznámila, že úspěšně uzavřela úvodní fázi jednání se společností Sanofi-GSK, ve čtvrtek pak dosáhla stejného pokroku s americkou firmou Johnson & Johnson. Od první z nich chce zakoupit 300 milionů, od druhé pak 200 milionů dávek s předkupním právem na dalších 200 milionů. "Intenzivní jednání komise přinášejí  výsledky," komentovala uzavřenou dohodu o budoucím nákupu neexistující vakcíny šéfka unijní exekutivy Ursula von der Leyenová.

 

Konečné dohody s nimi však zatím nepodepsala.

Důvod je jasný: ve světě (na západě) zatím neexistuje schválená vakcína proti nemoci covid-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru.

Teda mimo ruského, levného, ale to bychom západ poškodili. Musíme nakupovat drahý ze západu.

Neexistující!

 

Ale prý když Bůh dá, i motyka spustí a třeba tam někdo něco nalije.

Jenom vzpomínka: mnoho lidí si před časem nakoupilo "lék na prasečí chřipku". Tamiflu se jmenoval. Dnes ho má mnoho lidí v šuplíku. Bratru za 1100 Kč. Řekněte jim, ať si předplatí další lék z Británie a USA bratru za lidovou cenu 75000Kč. Prostě slibem nic nezkazíš a nikomu neublížíš a hloupé potěšíš.