Jeden adresován vůdcům v Moskvě, druhý adresován vůdcům do Kapitolu ve Washingtonu. Jednou skupina komunistů žádá Sovětský svaz o internacionální pomoc, podruhé skupina extremistických zákonodárců žádá USA o pomoc. (A na jaře se do Evropy povalí armáda 40 000 vojáků  US ARMY po zuby vyzbrojených z USA)

 

Biľak a další žádali o pomoc SSSR, Langšádlová a spol. zrcadlově USA.

 

Jedni by měli jít do kriminálu, další kolem Langšádlové...?

 

„Hybridní hrozby v podobě kybernetických útoků jsou téměř každodenní realitou, sociální sítě přes své algoritmy dokonce aktivně podporují šíření dezinformací, realitou jsou snahy o zasahování do voleb. Tyto a další hybridní hrozby nabývají v posledních letech na významu, a proto NATO, Evropská unie, ale i většina evropských států přijímá opatření pro vyšší odolnost svých společností proti těmto hybridním hrozbám. Žádný orgán naší Poslanecké sněmovny se těmto hrozbám doposud komplexně nevěnuje a vznikem této komise bychom měli tento dluh napravit,” potvrdila Respektu dohodu na komisi poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Apel na americké poslance (my nechceme cenzuru, ale prosíme o cenzuru)

 Poslanci Helena Langšádlová (TOP 09), Jan Lipavský (Piráti), Jaroslav Bžoch (ANO), Pavel Žáček (ODS), Ondřej Veselý (ČSSD), Jan Bartošek (KDU-ČSL) a Jan Farský (STAN) se obrátili na kolegy z amerického kongresu s apelem, aby působili na takové firmy jako Facebook, Google, Twitter a ty se chovaly zodpovědněji.

„Dezinformace, které rozkládají západní demokratické společnosti EU a NATO, se velmi často šíří přes sociální sítě, přes platformy, které jsou ve vlastnictví amerických firem. Právě proto se obracíme na kolegy z amerického kongresu s apelem, aby působili na tyto firmy, což je především Facebook, Google, Twitter… Aby se chovaly zodpovědněji. My rozhodně nechceme usilovat o žádnou cenzuru. Ale v tuto chvíli jsou algoritmy těchto firem nastaveny tak, že přímo podporují šíření dezinformací. Tomu my chceme zabránit,“ prohlásila Langšádlová.

Jan Lipavský zdůraznil, že dopisem se snaží připomenout Američanům skutečnost, do jaké míry „mají dopad lživé informace na stav demokracie v Evropě“. Podle jeho názoru mají americké technologické firmy „uzpůsobit algoritmy“ tak, aby se dezinformace nemohly „šířit tak, jak se to dnes děje“.

 

 A všimněte si foto Reuters z roku 1968. Umíte si představit, že by Iráčané, Syřané či třeba Srbové  takto skákali kolem tanků US ARMY?
Úžasný doklad "masakrů" Rudé armády...
 
 
Jasně, že rok 1968 to okupace byla, ale prosím, porovnejte s "mírovou armádou" USA po celém světě či humanitárním bombardováním v Jugoslávii...
 
 
 Jak to demoverze politických stran hlásala o kolaborantech napojených na cizí mocnosti?