Slovenští Romové, kteří přicházejí do Čech tvrdí, že nechodí za vyššími dávkami a že je to rasistická lež a dezinformace. Prý sem jdou proto, že Fico je nenávidí a protože se bojí, hledají u nás na severu Čech ochranu.

Na sever Čech přichází stále více Romů ze Slovenska. Za stěhováním jsou hlavně výrazně vyšší sociální dávky a pro muže dostupná práce načerno. Jejich způsob života a návyky však dělají obcím a školám velké potíže. Například v nemocnici jsou tito lidé často agresivní. Romové podle svědectví severočeských záchranářů a lidí z radnic přicházejí hlavně z východního Slovenska, z oblasti kolem Košic anebo přímo ze sídliště Lunik IX. To je výrazně horší, chudší a odpadky zaneřáděná obdoba mosteckého Chanova.

Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/ustecky-kraj-predlice-obrnice-usti-novotny-zaspal-most-romove.A200227_144933_usti-zpravy_grr

Slovensko si zvolilo protikorupčnú "stranu" po tom, ako krajinu rozhorčila vražda investigatívneho novinára, napísala na svojej webovej stránke stanica CNN. Výsledky podľa CNN rozohnali obavy pred vlnou neofašizmu vo východnej Európe. Stredopravicová opozičná a protikorupčná "strana" OĽaNO v sobotu zvíťazila v parlamentných voľbách na Slovensku so ziskom 25,02 percent hlasov.

 

Takže nyní je na Romech ze Slovenska, aby dokázali, že to jsou rasistické pomluvy "Čehúnov", že se skutečně báli a můžou se nyní vrátit domů na sídliště Luník IX. A ROMEA.cz bude po jejich odchodu moci napsat, že se těmto Romům nejednalo o okrádání českých občanů a že se poctivě vrátili, čímž dokázali, že to jsou nezištní a poctiví Slováci.