Copak nám nějaký Čecháček za kaviár s cibulí a vajíčkem na toustovém chlebu "5dkg" zaplatí 3900Kč? Jasně, my mu k tomu nafařili název: Černý kaviár Ossetra Royal se strouhaným vejcem, šalotkou, créme fraiche, pažitkou a toasty Ruský jeseter Vintage

a hned pro pitomce naskočilo pár nul.

 Nebo

 

A ten škrt - šetřílek Čecháček nám na to neskočí a spočítá si cenu originál kaviáru 50g za 300 Kč, cibuli a jeseter do 30cm do 300Kč a kolik se z toho udělá porcí 50g? Leda že by se připlácelo za toustový chleba, vajíčko, a pažitku...

A zoufalí hospodští žádají ministerstvo financí, aby jim toto zaplatilo a doplatilo z našich daní. Jak si chudáci našetří na nové Mercedesy?

 

Technická: Problém je, že oni neříkají "žebrota", ale lobbují, abychom to my zaplatili, neb oni jsou něco víc a slyšíme to dnes a denně ve všech médiích, zatímco zástupci obyčejných lidí se tam nedostanou!

 

 

 A i PL vyrazily do Českého Krumlova. A výsledek?

Místní občan vysvětlil, že řada Krumlováků odešla mimo město, zejména z jeho centra. Během sezóny, pakliže vynecháme nynější specifické období, se tam prý žít nedá.  Hospodští, když viděli před lety Čechy, tak rovnou řekli, že je obsazeno, aby mohli kasírovat lidi ze západu. Odstěhovali jsme se, hodně dalších lidí to udělalo také," uvedl  redakci.

Spojení s ostatními městskými částmi zajišťují mosty – Lazebnický, Dr. Edvarda Beneše, Na Horní bráně a Jelení lávka. Ani zde se nekonaly průvody zahraničních turistů. Poskrovnu bylo také těch českých. Chyběli vodáci. Ještě před obědem zela řada zahrádek prázdnotou. Navzdory tomu zůstaly místní ceny v realitě roku 2019. Svíčková pomalu za 300 korun, ryba o něco míň. Televizí proslulá Pizzeria Latrán se drží zlatého středu. Pivo pořídíte za 50 korun, stejně jako přeslazenou Fantu nebo Coca-Colu. Litr vody, který se v teplém dni hodí, vyjde na 60 korun.

 

A to není vše

 

A pak slyšíte, jak ječí Soukup na Barrandově že ztrácí, hospody ztrácí, Airbnb ztrácí a chudne...

 

Jenomže ono je to jinak: kapitalismus se změnil na okrádalismus, štětky z Hollywoodu si mohou koupit tisíce vědců a učitelů, za máchnutí tenisovou raketou, fotbalovým míčem nebo plácnutí hokejkou se vyplatí víc peněz, než má celé školství dohromady a pár brambor s cibulí a pažitkou se superexotickým názvem zaplatíte víc, než zdravé jídlo pro celou školní jídelnu. K čertu se systémem, kdy jeden krade víc než druhý a poctiví lidé s poctivou prací jsou jenom stafáž a živoří.

 

Fakta: cenová mapa je zločin. Pokud Sapík, Polraich a další si naúčtují za pár bobků na talíři milion, a nějaký snob či cizinec to zaplatí, je to každého věc. Ale stavět cenovou mapu dle těchto "výdobytků okrádalismu" pro obyčejné lidi je zločin. Superzločin. Nikdo nebrání, aby si postavili superhotel se supercenami a s hosty superblbci či cizinci s jinou měnovou relací. Ale v okažiku, kdy Airbnb sebere desetitisíce bytů a nabídne to klientele, která všechny okrádá a normální lidé mají jít třeba pod most, to nelze nazvat ani kapitalismem, ani trhem, ale systémem, který je víc zločinný, než bolševická totalita minulého století v některých státech.

 

Jednoduché řešení: majitelé domů a bytů musí snížit cenu na průměrnou cenu v našem státě, hospodští, herci, zpěváci a další komedianti si musí snížit platy stejným způsobem a pokud stát (my) má vyplatit náhrady za "vypnutí státu", tak pouze v relaci základní průměrné (medián) mzdy ve státě běžné. A pokud jakýkoliv soudce či politik přistoupí na vydírání či se nechá zkorumpovat prapodivným výkladem práva, nemá co ve slušné společnosti pohledávat.

I kdyby se Soukup, hostinští, TOP 09 i s Piráty přeskočili!

 

P.S. Těm malým hospůdkám na vesnicích tyto náhrady vystačí a hostinští nenadávají, stejně jako prodavači v malých vesnických krámcích, pokud ještě jsou. O které se jedná slyšíme dnes a denně.  

 

 Související

Soukup přiznal katastrofální propad z reklam a začal nenávidět Babiše, Zemana a Čínu!

Stažení článku o soudci Výborném a omluva: výrok neřekl. (I když v článku to vysvětleno bylo)